Altında asgari ücret örneği!

Altınkaynak Kuyumculuk Reklam Şefi Aziz Kemal Şahin, “10 yıl önce asgari ücret ile 12 çeyrek altın alınabilirken, bugün sadece 4 çeyrek altın alınabiliyor. Altın, çok değer kazandı” dedi

Altın fiyatlarındaki artış devam ediyor. Düğün sezonunun geride kalmasına rağmen, altındaki değer yükselişi sürekliliğini koruyor. Çeyrek altın alış 446, satış fiyatı ise 456 TL'den işlem görüyor. Vatandaş, altındaki fiyat yüksekliğinden dolayı gram altına yönelse de kuyumcular bu dönem için en önemli birikim kaynağı olarak, altını görüyor. Altın, her geçen yıl ise değer kazanmayı sürdürüyor.

FİYATI KENDİ KADAR PARLAK

Altınkaynak Kuyumculuk Reklam Şefi Aziz Kemal Şahin, altın fiyatındaki yükseliş ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Şahin, şunları söyledi: “Altın fiyatları geçmişe göre çok değişti. 10 yıl önce çeyrek altın  45-50 lira civarındaydı. Yine o dönemlerde bir asgari ücretle tam 12  çeyrek altın alınırdı. Bugün çeyrek altın 450 liraya kadar çıktı. Bugünkü  asgari ücretle sadece 4  çeyrek altın alınabiliyor. Altın, gerçekten son zamanlarda çok değer kazandı. Biz, firma olarak kârı ve kazancı 2. plana koyuyoruz.  Önceliğimiz müşterilerimiz ve onların memnuniyeti.” 

SEKTÖRDE BAZI SIKINTILAR VAR

Altın satışlarında hem toptan hem de perakende satışlarının olduğunu hatırlatan Şahin, “Altın fiyatları yüksek. Bazı vatandaşlar altını birikim aracı olarak kullanıyor. Bazı vatandaşlar ise fiyatlar yüksek olduğundan dolayı gram altına yönelebiliyor. Biz, her zaman müşteri potansiyeli yüksek olan bir firmayız. Altın fiyatlarının yüksekliğinin altında çeşitli sebepler var. Belli başlı sıkıntılar tabiki altın fiyatına daha çok etki ediyor. Sektörde bazı sıkıntılar hali ile mevcut” şeklinde konuştu.,

SAHTE SATICILARA DİKKAT!

Altın fiyatlarının yükselmesinden dolayı sahte altın satışının görüldüğünü ve bazı kaçakçılıkların yaşandığını da dile getiren Şahin, konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı: “Maalesef tasvip edilmeyecek olayları da duyuyoruz. İnsanların duygusundan yararlanmak için sahte altın satışı yapan sahtekârlık olaylarına da şahit oluyoruz. Vatandaşımızın bu gibi durumda fırsatçılara prim vermemesi gerekir. Altın, ucuz olmaz. Bu olayların kurumsal firmalarda yaşanması imkânsız ama diğer bazı yerlerde bu tarz olayların ortaya çıkmasından biz de rahatsızlık duyuyoruz. Kimse, sektörün ismini kirletmesin.” 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri