Altınay: Mutlu sona ulaşacağız

Spor Toto 2. Ligde mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, yeni sezon hazırlıklarına yaptığı transferlerle devam ediyor

Spor Toto 2. Lig’de mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, yeni sezon hazırlıklarına yaptığı transferlerle devam ediyor. Oldukça yoğun bir tempoda çalışan Şekerspor’da uzun süredir muamma haline gelen kaleci Akın transferini geçtiğimiz gün neticeye kavuşturdu. Kaleci Akın’ı renklerine bağlayan Konya Torku Şekerspor bir forvet ve bir orta saha oyuncusu alarak transfere nokta koymak istiyor.

Dış transferde şuana kadar 7 futbolcuya imza attıran yeşil-beyazlılar kaleci problemini çözdü. Torku Şekerspor 3-4 oyuncu daha alarak transferi noktalayacak. Bir orta saha birde forvet mevkisine iki önemli ismi almanın hesaplarını yapan yeşil-beyazlıların, bu futbolcuları Konya’ya getirdiği, ancak kesin anlaşma olduğu tekdirde isimlerini açıklayacağı gelen haberler arasında. Yeşil-beyazlılar, bu futbolcuların dışında Pursaklarspor’un sağbeki Erkan Ferin ile de yakın temas halinde. Teknik aram Abdullah Avcı’nın yeşil-beyazlı ekibe tavsiye ettiği Erkan, kulübü ile bonservis sorunun çözdüğü takdirde imza aşamasına gelecek. Erkan, 1988 İstanbul doğumlu. Başarılı futbolcu, Galatasaray, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Eskişehirspor, Orduspor, Beylerbeyi, İstanbulspor, 1461 Trabzonspor, Sarıyer ve Pursaklarspor formaları giydi.

Ayrıca yeşil-beyazlılar, Galatasaray’ın alt yapısında yetişmiş başarılı forveti Anıl Dilaver ile büyük oranda anlaşma sağladı. Bu transfer konusunda Ümit Davala ile görüşen ve önemli bir mesafe kat eden yeşil-beyazlılar, Davala’dan olumlu yanıt aldı. Ancak Davala, genç futbolcunun Galatasaray takımı ile kampta bulunduğunu ve teknik adam Fatih Terim’in kam sonrasında Anıl ile ilgili bir karar vereceğini belirtti ve kamp sonrasında Şekerspor’a kiralık olarak verebileceklerini söyledi.

Öte yandan Konya Şekerspor’da yeni sezon hazırlıkları için yapılacak kamp programı da daha önce belli olmuştu. Yeşil-beyazlı ekip 18-19 Temmuz tarihlerinde Konya’da sağlık kontrolünden geçecek. Torku Şekerspor 2011-2012 sezonunun ilk etap çalışmalarını 20-29 Temmuz tarihleri arasında Konya’da yapacak bu kampın ardından oyuncular 30-31 Temmuz tarihlerini izinli geçirecek. Yeşil-beyazlılar 2. etap kamp çalışmalarını ise 1-14 Ağustos tarihlerinde Kocaeli Kartaltepe’de gerçekleştirilecek. Kamp sonrasında yine 2 gün izin yapacak futbolcular 4 Eylül tarihine kadar 3. etap çalışmalarını Recep Konuk Tesislerinde yapacak. Spor Toto 2.Lig'de yeni sezon 4 Eylül 2011 tarihinde başlayacak. Ligin ilk devresi 25 Aralık 2011'de oynanacak 17. hafta karşılaşmaları ile bitecek. 2. devresi 29 Ocak'ta başlayacak Spor Toto 2.Lig'de 2011-2012 sezonu, 20 Mayıs 2012'de oynanacak maçlarla sona erecek.

Teknik direktör Metin Altınay, tedavi için İstanbul’a gitti. Dişlerinde bir problem olduğunu ve tedavi görmesi gerektiğini ifade ederek, 18 Temmuz’da döneceğini belirten Altınay, Akın transferinden memnuniyetini dile getirerek, “Akın’la birlikte kaledeki problemi çözdük. Şimdi Şekerspor kalecisi deneyimli bir kaleciye emanet. Emin ellerde diye düşünüyorum. Artık iki veya üç oyuncu alarak şimdilik transfere nokta koyacağız. Hep söylüyorum, aceleci davranmak istemiyoruz. Bir de son olaylar var, o nedenle ince eleyip sık dokumak zorundayız. 20 Temmuz’dan itibaren Konya’da çalışmalara başlayacağız. Belki az oyuncu transferi yaptık, ancak transfer daha bitmedi. Şu ana kadar aldığımız 7 oyuncu da, bu takımı başarıya taşıyacak kapasitede. Defansımız sağlamda, bir orta saha ve bir forvet arkası oyuncu almayı hedefliyoruz. Görüşme yaptığımız oyuncular da var, araştırdığımız oyuncular da. En uygun olanı kadroya dahil etmek istiyoruz. İnşallah, Konya Şekerspor bu sezon sonunda mutlu sona ulaşacak. Buna gönülden inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri