Altına yatırım arttı

Altın fiyatlarındaki düşüş devam ediyor. Fiyatlardaki düşüş altına olan talebi arttırdı. Yaz aylarında düğünü olanlar altınını şimdiden alıyor, düğünü olmayanlar ise düşüşü fırsat bilerek yatırım yapıyor

Altın fiyatlarında son zamanlarda önemli bir düşüş yaşanıyor. Fiyatların düşmesi vatandaşın yüzünü güldürdü. Yazın düğün yapacak çiftler, şimdiden altınını alıp yastık altına koyuyor. Düşüşle birlikte altın satışları da arttı. Artan satışlar kuyumcu ve sarrafları da sevindirdi. Altındaki düşüş ve satışlardaki artış ile ilgili konuşan kuyumcu Şerafettin Ataç, “Altın fiyatlarında ciddi bir düşüş var. Altındaki düşüşü duyan birçok vatandaş kuyumculara akın etti. Altına büyük bir yönelim var. Önümüzdeki zaman içinde düğünü olan vatandaşlarımız altındaki bu düşüşü fırsat bilerek düğün takılarını şimdiden aldı.

Bazı vatandaşlarımızda altın alarak geleceğe yönelik yatırım yaptı. Altın fiyatları düşük seviyede. Yatırım yapmak için tam zamanı. Bir ara vatandaşın altına olan talebini karşılayamadık. Talep o kadar ki fazlaydı. Darphane yüklü gelen talebi bir ara karşılamakta sıkıntı çekti. Bu sıkıntı şu an yaşanmıyor. Darphaneler teslimatı yaptı. Şuan herşey normale döndü. Vatandaşımız geldiği zaman istediği gibi yardımcı olabiliyoruz” dedi.

ÇEYREK SATIŞ 143'E KADAR DÜŞTÜ

“Altına yatırım yapmanın tam zamanı” diyen Ataç, “Altın almak için ideal zamanlar bu günler. İki üç sene öncesine kadar altın fiyatları bayağı yüksekti. Düşüşler yaşanmadan önce ise fiyatlar normal seviyede seyrediyordu. Şu an çeyrek altının alış fiyatı 135 satış fiyatı da 143 TL'den yapılıyor. Az bir maaliyet kaybı olan 22 ayar ürünlerin özellikle bileziğin gram fiyatı alış 76, satış 81 TL'den yapılıyor. Vatandaşlarımız en çok 22 ayar ürünleri tercih ediyor. Bu ürünlere olan talep fazla. Altın sektörü inişlerin çıkışların baz alındığı bir sektör. Kuyumcudan alınan ürün kapıdan çıkılıp tekrar içeriye girildiğinde tabi ki değer kaybeder. Bu kayıp sadece fiyat olarak. Bunun ayrımının yapılması lazım. Altın hiçbir zaman değer kaybetmez. Vatandaşlarımız altın fiyatlarının bütçelerine uygun olmasından dolayı memnun. Biz kuyumcular olarak yılbaşından sonra, özellikle Şubat ve Mart aylarında altın fiyatlarının tekrar yükselişe geçeceğini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri