Altın Yine Çok Kazandıracak!

Yatırım araçları içerisinde Türkiye'de en çok tercih edilenler sıralamasında herzaman ilk sıradaki uyerini koruyan altının kıymeti daha da artacak.

Yatırım araçları içerisinde Türkiye'de en çok tercih edilenler sıralamasında herzaman ilk sıradaki uyerini koruyan altının kıymeti daha da artacak. Son dönemlerdeki düşük seyirli rakamlar, sonraki dönemlerde ciddi oranda artış göstereceği iddia edildi. İstatistikler de bunu onaylar nitelikte. göz önüne alındığında dikkat çeken bir istatistik söz konusu. Fiyatlar 3 4 yılda bir fırlama noktasına geldiği görülüyor. 5 Yıl öncesine kadar her yıl devamlı artan grafiğin son yıllarda ise daha seyrek atılımlar içerisine girdiği görülüyor. Son yıllarda da devamlı düşük seyreden altın fiyatlarını fırlama noktasına getirdiği görülüyor. Yatırım yapacak olanların herzaman istatistiklerden yararlanması, yatırımda yapılabilecek hatalardan kaçınmak için birebir diyebiliriz.

2014 Yılı Ekim Ayına Dikkat!

Bu yıl içerisinde yükseliş beklenen döneme bakıldığında ise son bahar mevsimi olarak görülüyor. Altın fiyatları ne zaman yükselir sorusuna cevap olarak dönem bu yıl için Sonbahar-Ekim ayı denilebilir. Düşük fiyatların yaz dönemi boyunca sürmesi ve ardından ise rakamların 100 liraya kadar yükselişi beklentiler arasında. Yatırımcının ise şuan için sabretmesi gerektiği vurgulanıyor. Peki fiyatların göreceği tavan rakam ne olur? 2014 yılı için tavan rakam 98-100 lira olarak görülüyor. Yıl içerisinde daha yüksek rakamlara ulaşılmasına pek ihtimal verilmiyor.

Yatırım için Vakit Kaybetmeyin!

Fiyatların birhayli düşük noktada olması, uzun süredir düşük fiyat istikrarının korunması, ciddi oranlı yükselişlerin devamlı beklenir durumda olması gibi etkenler için bir yükseliş habercisi niteliğindedir. Yaşanan bu beklentilerin hepsinin toplamında altın yatırımı için uygun bir dönem olduğu görülürken, bu dönemi yatırım yaparak değerlendiren yatırımcıların 2015 yılı içerisinde ciddi bir kâr elde edeceğine kesin gözle bakılabilir. Şuan için en uygun alım fiyatlarını yakalamak için ise fiyatları günlük olarak takip etmenin yanı sıra dış piyasaları da takip etmek gerekmektedir. Alım için en uygun rakamlar ise şuan için 88 lira ve çevresi olarak görülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri