Altın yatırımcılarına önemli uyarı

Altın fiyatları, mali uçurum krizinin çözüme kavuşmasıyla yükselişe geçti ancak uzmanların yatırımcılara önemli bir uyarısı var.

ABD'de Başkan Barack Obama'nın mali uçurum konusunda somut adımlar atmasının ardından altın yeniden yükseliş trendine girdi. Uzmanlar, altın fiyatlarında yükselişin devam edeceğini belirtti.

GCM Menkul Kıymetler Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporuna Göre:

ABD borsalarının yukarı yönlü hareketlerinden etkilenerek çıkışını sürdüren Altın fiyatları gün içerisinde 1695 direncine kadar yükseldi ve burada ilk tepkisini verdi. Genel olarak baktığımızda 1692-1720 aralığının alıcı ve satıcı için yeniden mücadele alanı olduğunu gözlemlemekteyiz. Özellikle de 1720 seviyesi üzerinde günlük kapanış yapılmadığı müddetçe Satıcıların her fırsatta devreye girmesi beklenilmektedir. Bu nedenle de ek alış pozisyonu açmak isteyen yatırımcılar muhakkak 1720 seviyesinin üzerinde günlük kapanış yapmasını beklemesi gerekmektedir. Kısa vadeli olarak baktığımızda 1672 desteği karar aşamasıdır. Yukarıda belirttiğimiz alıcı ve satıcı mücadelesinde hangi taraf ağır basarsa 1672 seviyesi ona göre devreye girecektir. Eğer altın fiyatları 1672 desteğini aşağı yönlü kıramıyorsa alıcı baskısının daha fazla olduğunu gözlemleyerek yukarı yönlü çıkışın devam edeceğini gözlemleyebiliriz. Ancak eğer Altın 1672 desteğini aşağı yönlü kırarsa bu sefer gerek orta vadeli kar realizasyonları gerekse gün içi düşüş baskının oluşması kaçınılmaz olacaktır. Bu nedenle de 1672 desteği dikkatle takip edilmelidir.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri