Altın, yatırımcı için ‘güvenli liman’

Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ziya Özboyacı, gördüğü en üst değere uzun vadede mutlaka ulaşan altının, yatırımcının krizde de güvenli limanı olmaya devam ettiğini söyledi.
Özboyacı, global ekonomik krizden diğer ülkeler gibi Türkiye'nin de etkilendiğini, yatırımcıların bu kriz ortamında güvenli bir yatırım aracı arayışına girdiğini belirtti.
Krizin etkilerinden korunmak isteyen kimi yatırımcıların dövize yatırım yaptığını kimisinin de altını tercih ettiğini ifade eden Özboyacı, ''Döviz ulusal pazarlarda değer bulurken altının fiyatını uluslararası piyasalar belirliyor. Ayrıca 2008 yılında pek çok ülkenin merkez bankası, krizden en az etkilenmek için döviz rezervlerini altına dönüştürdü'' dedi.
Altının onsu 2008 yılının başında 650 dolarken 2008 Mayıs ayında altının fiyatının bin 32 doları gördüğünü anlatan Özboyacı, şunları kaydetti: ''Altının onsu 2008 yılı sonu itibariyle 880 dolara düştü. Fiyatı düşen altın yeniden yatırımcının gözdesi haline geldi. Gördüğü en üst değere uzun vadede mutlaka ulaşan altın, yatırımcının krizde de güvenli limanı olmaya devam ediyor. Yani altına yatırım yapan kişiler, yaklaşık bir yıl içinde altının onsu bin doların üzerine çıkacağı için kar edeceklerdir. Bu nedenle elinde birikimi olan vatandaşlarımıza altına yatırım yapmalarını öneriyoruz.''
Özboyacı, altın fiyatlarının ekonomik krizden döviz kadar etkilenmeyeceğini, böyle hassas dönemlerde altına yatırım yapmanın akıllıca olacağını vurguladı.
Altın sektörünün diğer sektörlerde olduğu gibi bir durgunluk içine girdiğini dile getiren Özboyacı, ''Piyasada halen çok fazla hareket yok, belirsizlik nedeniyle vatandaş yatırım için beklemede kalmayı tercih ediyor. Ancak parası olan altına yatırım yapmaktan da geri kalmıyor. Altın piyasasında yaşanan durgunluğun 2009 yılının 2. yarısından itibaren yerini hareketliliğe bırakacağını tahmin ediyoruz'' diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri