Altın Portakal, özürlüleri unutmadı

48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalinde, engelli vatandaşlar için sesli ve yazılı betimlemeli özel gösterimler hazırlandı

48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde, engelli vatandaşlar için sesli ve yazılı betimlemeli özel gösterimler hazırlandı.  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün de desteklediği Sesli Betimleme Derneği tarafından görme ve işitme engellilerin sinema sanatına erişimini sağlamak adına yapılmış onlarca filmden üçü yine 8-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali çerçevesinde gösterime sunuldu.  Festival programı içinde Melike Demirağ’ın seslendirdiği Reha Erdem’in yönettiği ‘Kaç Para Kaç’, ve Ceyda Düvenci’nin seslendirdiği Derviş Zaim’in yönettiği ‘Cenneti Beklerken’ ile Egemen Ertürk’ün yönettiği ‘Çıngıraklı Top’ adlı filmler, sesli ve yazılı betimlemesi yapılarak görme ve işitme engelli sinemaseverlerin ve merak ederek seyretmek isteyen herkesin özel gösterimine sunuldu.

 

Sesli ve yazılı betimlemeli filmler özel gösterim programı ise şöyle; 11 Ekim 2011 (15:00–16:40) “Kaç Para Kaç” Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu,  13 Ekim 2011 (15:00–16:47) “Cenneti Beklerken” Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu,  14 Ekim 2011 (15:00–6:41) “Çıngıraklı Top” Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu.

 

MERHABA

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri