Altın piyasası durgun

Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçiminin ardından altın fiyatları merakedilir oldu. Seçiminin üzerinden birkaç gün geçmesi ile birlikte altın fiyatları da düştü

Altının piyasalarda ki belirsizlikten dolayı yükseldiğini dile getiren Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Kuşdemir, “Seçim öncesi piyasalarda bir belirsizlik vardı. Seçiminin ilk turda tamamlanması ile bu belirsizlik ortadan kalktı. Buna bağlı olarak ekonomik dengeler de yerine oturmaya başladı” dedi. Altın ve döviz piyasasının seçime olumlu tepki verdiğini söyleyen Kuşdemir, “Seçim kararının alınması ile altın ve döviz fiyatları yükselmişti. Bu yükselişin bir oyun olduğunu düşünüyorum. Seçimlerden önce Euro 5,500 lirayken şuan 5,320 liraya düştü. Aynı şekilde dolar 4,750 lirayken şuan 4,610 liradan işlem görüyor” diye konuştu.

Altının ons  fiyatına bağlı olarak düşüşü gösterdiğini belirten Kuşdemir konuşmalarını şu şekilde tamamladı: “Altın fiyatları yükselmişti. Bunun bir sebebi altının ons fiyatının yükselmesi, diğer sebebi ise doların yükselmesiydi. Şuan altının ons fiyatında bir düşüş yaşandı. Durum böyle olunca altın fiyatları da biraz düşüş gösterdi. 198 liraya kadar yükselen gram altın fiyatı şuan 184 liraya düştü. Önümüzdeki süreçte bir nebze daha olabilir.”

İŞLERİN AÇILACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

Altın fiyatlarının son zamanların en yüksek fiyatlarına ulaşması satışları da düşürdü. Altının ucuzlaması ve gurbetçilerin memleketlerine gelmesi ile satışların ivme kazanacağını belirten Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkan Yardımcısı Yusuf Yaşar, “Altın piyasası şuan durgun. Fiyatların düşmeye başlaması piyasayı olumlu etkileyecek. Gurbetçiler henüz memleketlerine gelmedi. Önümüzdeki haftalarda gurbetçilerin gelmesi ile işlerimizin açılacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu. Düğün sezonunun açılması ve harmanın kaldırılması ile piyasanın canlanmasını beklediklerini belirten Yaşar konuşmalarını şu şekilde tamamladı: “Düğün sezonu henüz tam anlamıyla açılmadı. Temmuz ayı düğünlerin en yoğun geçtiği ay. Düğün sezonunun açılması ile altın satışları artar. Ayrıca harmanın kaldırılmasıyla çiftçiler altına yatırım yapıyor. Kısacası işlerin önümüzdeki aylarda açılacağını düşünüyoruz.”

SALİH ACIBADEM

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri