Altın Koza’ya Katılacak Sanatçılar Adana’ya Geldi

Adana Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 20.’si düzenlenen Altın Koza Film Festivali’ne katılacak sanatçı ve davetliler özel uçakla şehre geldi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 20.’si düzenlenen Altın Koza Film Festivali’ne katılacak sanatçı ve davetliler özel uçakla şehre geldi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, havalimanında ünlü simaları çiçeklerle karşıladı. Karşılamada daha önce ile gelen Adanalı sinemacı Menderes Samancılar da hazır bulundu.

Konuklar arasında yer alan ve bu yıl Çolphan İlhan, İzzet Günay, Demir Karahan ile 'Yaşam boyu onur ödülüne' layık görülen Necip Sarıca, Altın Koza’nın eskilerinden olduğunu ifade etti. 43 yıl Kuyu filmiyle festivale katıldığını dile getiren Sarıca, daha sonra bir çok jüri üyeliklerinde bulunduğunu kaydetti. Sarıca, “Adana’yı ve festivalini çok seviyorum. Çok mutlu oluyorum. Bu gelişim, daha da mutlu etti. Çünkü, bana bir onur ödülü verilecek. Çok büyük saygı, sevgi iletiyorum. Altın Koza’nın 1.’sinde Kuyu filmiyle 6 ödülle dönmüştüm. Lale film olarak 5 festival üst üste stüdyo ödülü aldık. Demek ki Adana’nın toprağı, bereketi, sanatı, kültürü çok yüksek. Ben de bundan çok almış oluyorum.” dedi.

Yönetmen Buket İlhan, geçen yıl da film jürisi olarak festivale katıldığını hatırlattı. İlhan, “Şimdi de filmimizle yarışmadayız. Herhalde güzel bir festival olacak. Açılışı izledim, çok güzeldi. Hayırlı olsun.” diye konuştu.

Misafirler, otobüslerle dinlenecekleri otele gitti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri