Altın günleri tarihe karıştı

Altın fiyatlarının günden güne yükselmesi ve dalgalı bir seyir izlemesi, ev hanımlarının geleneksel hale getirdikleri altın günlerinin tarihe karışmasına neden oluyor
Altın fiyatlarının günden güne yükselmesi ve dalgalı bir seyir izlemesi, ev hanımlarının geleneksel hale getirdikleri altın günlerinin tarihe karışmasına neden oluyor.
İHA muhabirinin derlediği bilgilere göre, ev hanımlarının hem bir araya gelerek sohbet etme, hem de bir yatırım aracı olarak gördüğü altın günlerinin sayısı giderek azalıyor. Altının ONS fiyatının dünya piyasalarında her geçen gün artması ve bunun Türkiye'deki altın fiyatlarını yükseltmesi, ev hanımlarını altın yerine para günleri yapmaya itiyor. Geçen yıl 70-80 lira aralığında olan Çeyrek Altın'ın 185 lira sınırına dayanması ve dalgalı seyir izlemesi, ev hanımlarının gün yaparken altından soğumasına, onun yerine döviz ya da Türk Lirası günlerine yönelmesine neden oluyor.
Her ay toplanan altınların gün sahibi ev hanımına verilmesiyle yapılan altın günlerinde altının aydan aya alınması ve bir önceki aya nazaran altın fiyatlarının daha yüksek olması nedeniyle ev hanımları hem zarar etmemek, hem de birbirlerine hak geçmemesi adına döviz ya da para günlerine girmeyi tercih ederken, piyasalardaki belirsizlik nedeniyle bu geleneğin tarihe karışacağı dile getiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri