Altın fiyatlarında 2020 yılını akla getiren detay! Aynısı yaşanırsa bu seviyeyi görecek

Küresel gelişmelere bağlı olarak altın fiyatlarında dalgalanma yaşanıyor. Son günlerde altının yükselişe geçmesi yatırımcının kafasını karıştırdı. Altın fiyatlarında 2020 yılında yaşanan gelişme tekrar ederse neler olacak? İşte detaylar.

Küresel ekonomik krizin yaşandığı dünyada yatırımcının ilgi alanları da değişiklik gösterdi. Bazı yatırımcılar yenilikçi alanlara göz atmayı tercih etti. Bunlardan en meşhur olan kripto paralar. Çok insan satın aldığı kripto paralar yüzünden büyük zarara uğradı.

Kazanç elde edenlerin sayısı da azımsanmayacak seviyede. Türkiye'de ise vatandaşın geleneksel yatırım aracı hep altın oldu. Son yıllarda bir kesim döviz ve hisse senedine yoğunlaşsa da altın her zaman güvenli liman olarak görülüyor.

BU ŞARTLARDA ALTIN ALINIR MI YOKSA SATILIR MI?

Uzun zamandır yerinde sayan altın İsrail ve Filistin arasındaki savaşın ardından hararetlendi. Ons altın fiyatları hızlı bir yükselişe geçti ve 1994 doları görerek rekor kırdı. Doların da yükselmesiyle gram altının fiyatı 1800 lirayı geçti. Altın yatırımcısının en çok merak ettiği ise şuan altınları bozmak için doğru zaman olup olmadığı. Altına yatırım yapmak isteyenler de aynı şekilde doğru zamanı bulmaya çalışıyor. Piyasadaki gelişmeler göz önünde bulundurulunca altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi? Altın fiyatlarında 2020 yılında yaşananlar akla geldi.

ALTIN PİYASASINDA 2020 YILINDA YAŞANANLAR AKLA GELDİ

1 Haziran 2020 yılında ons altın fiyatı 1713 dolar olarak kayıtlara geçti. O süreçte yaşanan ortama bağlı olarak 3 Ağustos 2020 yılında ise ons altın fiyatı 2027 dolara kadar yükseldi. Yani 2 ay gibi kısa bir sürede yüzde 20'y yakın bir yükseliş meydana geldi. O yıl yaşanan yükselişe benzer bir yükselişin şuan gözlemlenebileceğini bazı ekonomistler belirtiyor. Yani 2 ay sonra gram altın fiyatına yüzde 20 yükseliş yaşanabilir. Tahminler tutarsa yılbaşından önce gram altının 2150 lirayı görebileceği söyleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri