Altın fiyatları yükselişe geçti

Altın fiyatlarındaki dalgalanma devam ediyor. Altında iniş çıkışlar sürüyor. Geçtiğimiz günlerde düşüşe geçen altın fiyatları, bugünlerde yine yükselişe geçti. Geçen hafta 162 liradan satılan çeyrek altın, şu an 170 liradan satılıyor

Piyasalardaki hareketlenmelere bağlı olarak altın fiyatları yükselişe geçti. Altın piyasasında dalgalanma sürüyor. Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği'nin verilerine göre çeyrek altın 2 Ocak'ta 149 lira, 9 Şubat'ta 165 lira, 16 Mart'ta 168 lira, 15 Nisan'da 175 lira, 24 Temmuz'da ise 163 liraydı. Şu an ise çeyrek 170 lira. Fiyatlar, dünya piyasalarına bağlı olarak değişiyor. Fiyatlardaki dalgalanmanın bir süre daha sürmesi bekleniyor. Öte yandan düğün sezonunun devam etmesi nedeniyle altın satışlarında ise artış yaşanıyor. Bilezik, çeyrek ve yarım altın satışları hayli fazla. Vatandaş, en çok sattığında değer kaybetmeyen altınları tercih ediyor.

ÇEYREK TEKRAR 170 LİRAYA ÇIKTI

Kuyumcu Yaşar Tuncel, altın fiyatlarındaki dalgalanma ve satışlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Altın fiyatlarının bu yıl çok değiştiğini, sürekli bir dalgalanmanın olduğunu belirten Yaşar Tuncel, "Fiyatlarda iniş çıkış bir süre daha devam eder. Geçen hafta ile bu hafta arasında fiyat noktasında büyük fark var. Geçen hafta çeyrek altın 162 liraydı. 172 liradan 162 liraya inmişti. Şu an ise 170 liraya çıktı. 22 ayar altının gramı ise bugün itibariyle 97,63. Döviz de yükselişe geçti. Bin Avro 3 bin 66 lirayı, bin dolar ise 2 bin 772 lirayı buldu. Dövizdeki artış kimini sevindiriyor kimini üzüyor. Dövizle borçlanan kara kara düşünüyor. Ancak yastık altında dövizi olan ise artıştan memnun" dedi.  Düğün sezonu nedeniyle altın satışlarının da esnafı memnun ettiğini belirten Tuncel, "Düğün sayısında patlama yaşanıyor. Bir günde 5 müşterinin düğününe gittik. Düğün sayısı o kadar fazla. Çocuklarını evlendirecek olanlar soluğu kuyumcuda alıyor. Nişanlık altın alıyorlar. Yakınlarının düğününe gidecek olanlar da hediyelik altın alıyor. En çok çeyrek ve yarım altın satılıyor. Bazen çeyrek altınlar tükeniyor. Herkes bütçesine göre altın alıyor. Satışlardan memnunuz" sözlerini kullandı.

GURBETÇİ PİYASAYI HAREKETLENDİRDİ

Tatil için Konya'ya gelen gurbetçilerin piyasaları hareketlendirdiğini de belirten Tuncel, gurbetçilerin şehir ekonomisine büyük katkı sağladığını söyledi. Gurbetçilerin altınlarını Konya'dan  aldığını ifade eden Tuncel, şunları söyledi: "Her yıl şehrimize binlerce gurbetçi geliyor. Gurbetçiler,  piyasaları ciddi anlamda hareketlendiriyor. Bundan herkes nasibini alıyor. Yurt dışında kazandıkları dövizleri Konya'da harcıyorlar. Bu ekonomiye olumlu şekilde yansıyor. Esnafı memnun ediyor. Kimi altını yatırım aracı olarak görüyor kimi de aksesuar olarak kullanıyor. Avrupa'da düğün yapacak olanlar da altınını Konya'dan alıyor."

KERİM ATICI   merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri