Altın fiyatları neden düşüyor

FED'in düşük faiz politikaları ve parasal genişlemeye gideceği yönünde ki adımlar altının yönünü yukarı çevirdi.

GCM Menkul Kıymetler Tarafından Hazırlanan Haftalık Altın Fiyatları Raporuna Göre:

Altın fiyatları 2012 yılının başında 1570 seviyelerindeyken yükseliş baskısının devam ettiğini ve bu çıkışların 2011 zirve noktası olan 1921 seviyesine doğru hareket etmesi ile ilgili bildirimler gerçekleştirmiştik. Bu çıkışlarda en önemli unsurun FED’in parasal genişleme ile birlikte düşük faiz ve para politikaları uygulayacağını bu durumunda altın fiyatları üzerinde pozitif bir etki yaratacağını bildirmiş ve yatırımcılarımıza LONG pozisyonları olması konusunda uyarmıştık. Bu çıkışın 1795 seviyesine kadar devam ettirdiğini bu çıkışlar sonrasında da 1672 seviyesine kadar tepki satışlarına maruz kaldığını, yeniden toparlanarak şuanda bulunduğu nokta olan 1722 seviyesinde olduğunu gözlemlemekteyiz.

ALTIN FİYATLARINDA BEKLENTİLER NELER?

Aslında yıl içi performansına baktığımızda böyle bir çıkışın düzeltmesinin bu denli olmasını normal karşılamak gerekmektedir. Ancak piyasalarda Altın ile ilgili sosyal baskı ve yapılan spekülatif konuşmalar agresif işlemcileri iştaha getirmiş ve çok sert dalgalanmalarının oluşmasını sağlamıştır Altın fiyatlarında beklentiler nelerdir? Dikkat edilirse altın fiyatları 1672 dolar seviyesine kadar geriledikten sonra atak başlatarak 1730’lu seviyelere kadar yükseldikten sonra bir sonraki düşüşünü 1700 ile sınırlandırdı ve genel olarak 1700 seviyesi üzerinde kalmayı sürdürdü. Bu nedenle de 1700 desteğinin önemli ve psikolojik bir destek noktası olduğunu görmekteyiz. Ancak asıl önemli nokta daha önce de belirttiğimiz üzere 1660 dolar desteği olarak belirlenmiştir.

Altın fiyatlarında uzun vadeli olarak 1660 desteği üzerinde kaldığı müddetçe 1800 ve 1921 seviyelerinin yeniden test edilmesi beklenilmektedir. Ancak yükselişlerin orta vadeli olarak baktığımızda kanalın üst noktası olan 1780 seviyesinin üçgen formasyonunun devam edip etmemesi konusunda bizlere önemli bir katkı sağlayacağını söyleyebiliriz. Yaşanılacak olası yükselişlerin devam etmesi konusunda 1780 direncine dikkat edilmesi gerektiğini, 1780 direncini geçememesi nedeniyle yeniden kanalın alt noktası olan 1671 dolar desteğine kadar gerilemenin kaçınılmaz olduğunu söyleyebiliriz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri