Altın fiyatları için en hareketli tarih! Her şey olabilir

Altın fiyatlarının en haraketli olacağı günlerden birisi bugün. Uzmanların son tahminler belli oldu.

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın bugün açıklayacağı faiz kararına odaklandı. Fed'den 4 yıl sonra faiz indirimi beklenirken altın rekor seviyeye yakın yükseldi.

Eski Fed Üyesi William Dudley'nin Fed’in bu hafta gerçekleştireceği toplantıda 50 baz puanlık bir faiz indirimi için alan gördüğünü söylemesi sonrasında da 50 baz puanlık faiz indirimine yönelik beklentiler güçlendi.

ABD'de enflasyonun istenilen seviyeye ineceğine yönelik güven açıklanan son verilerden alınan sinyallerle güçlenirken, iş gücü piyasasının beklenilenden hızlı soğuduğuna yönelik endişelerle artan resesyon endişeleriyle beraber para piyasalarındaki fiyatlamalarda 50 baz puanlık bir faiz indirimi beklentisi güç kazanmaya devam ediyor.

ALTIN FİYATLARINDA HAREKETLİLİK

Altın fiyatları, yatırımcılar Fed'in beklenilenden büyük bir faiz indirimine gitme olasılığını değerlendirirken altın fiyatları hareketlendi.

Spot altın kritik kararın açıklanacağı gün 2 bin 576 dolara kadar yükselirken saat 08.40 itibarıyla yüzde 0,12 düşüşle 2 bin 566 dolardan hareket ediyor.

Aynı dakikalarda ons ve dolar fiyatlarının etkili olduğu gram altın ise 2 bin 813 liradan satılıyor.

Ons altında rekor 2 bin 589 dolar olarak kaydedilirken gramda ise rekor 2 bin 832 TL olmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri