Altın fiyatları bu kararla uçacak! Tarihi rekor kırılacak

Türkiye'de altına yatırım yapanların sayısı bir hayli fazla. Altın fiyatlarıyla ilgili kritik tahmin Ekonomist Selçuk Geçer'den geldi. Bu karar alınırsa altın uçacak. Tarihi rekor kırılacak.

Türkiye'de geleneksel yatırım araçları arasında yer alan altın gün geçtikçe daha da değerleniyor. Vatandaş ufak birikimlerini altın olarak yapmaya gayret ediyor. Enflasyondan her daim daha çok değerlenen altın güvenli liman olarak adlandırılıyor. Döviz yerine altına yatırım yapanların sayısı hayli fazla.

Vatandaş altın fiyatlarının hangi yöne gideceğini merak ediyor. Söz konusu tahmin ünlü ekonomistten geldi. Selçuk Geçer altın fiyatlarına ilişkin son tahminlerini paylaştı. FED’in faiz indirimi yapmaması halinde yaşanacakları özetleyen Geçer, "Fed’in Eylül ayında faiz indirimi yapmaması ise piyasalarda büyük bir belirsizlik yaratabilir. Yatırımcılar, Fed’in ekonominin sağlığı konusunda temkinli olduğunu ve enflasyonla ilgili endişelerin devam ettiğini düşünebilir.

Bu durum, altın fiyatlarında ani ve beklenmedik hareketlere neden olabilir. Bazı yatırımcılar, bu kararı Fed’in enflasyonu kontrol altına almak için sıkı bir duruş sergilemeye devam ettiği şeklinde yorumlayabilirken, diğerleri büyümenin yavaşlayacağı endişesiyle güvenli liman olarak altına yönelebilir. Bu durumda, altın fiyatları kısa vadede dalgalı bir seyir izleyebilir" sözlerine yer verdi. Bu açıklamalar doğrultusunda Fed kararıyla birlikte altın tüm zamanların rekorunu kırabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri