Altın fiyatları 3 haftanın dibine ilerliyor!

İyileşen ABD verilerinin sarı metale olan talebi düşüreceği iddialarıyla altın son 3 haftanın en sert haftalık düşüşüne doğru ilerledi.

Açıklanan raporlar ABD'de tüketici güveninin son 4 yılın zirvesine çıktığını gösterirken, konut fiyatları da 2010 yılından bu yana en yüksek çıkışı kaydetti. ABD Senato çoğunluk lideri Harry Reid, bütçe görüşmelerinde gerçekleşen "az ilerlemeden" dolayı hayal kırıklığına uğradığını belirtmişti.

Londra'da bulunan VTB Capital analisti Andrew Kryuchenkov, "2013 yılında gerçekleşmesi muhtemel vergi artışları ve harcama kesintilerine yönelik endişelerin devam etmesine rağmen, ABD'deki makro verileri pozitif kalmaya devam ediyor. Piyasa oyuncuları dikkatli kalmaya devam edecekler" dedi.

Şubat vadeli altının onsu New York saatiyle 08:44'te yüzde 1.6 gerileyerek Comex'te 1,717.30 dolardan işlem gördü. Bu fiyattan bir kapanış, 2 Kasım'dan bu yana en büyük kayıp olacak.

Senato çoğunluk lideri Harry Reid dün gazetecilere yaptığı açıklamada "Bir şeyler yapmak için yalnızca bir kaç haftamız var. O yüzden pembe konuşmalardan uzaklaşıp spesifik olaylara konsantre olmamız gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri