Altın değerini buldu

Yatırımcının en çok güvendiği liman olan altının fiyatı son dönemde ciddi oranda artarken, altın piyasasının temsilcileri, önümüzdeki süreçte bu artışın devam edeceğini öngörüyor.

Son bir ayda altın fiyatlarındaki artış, yatırımcıyı daha çok altın almaya yöneltti. Kuyumcular, altının geçtiğimiz yıllarda dalgalandığını, şimdi ise asıl değerini bulduğunu ifade ediyor

Nisan ayından itibaren yoğun bir şekilde devam eden düğün trafiğinden, çiftçinin harmanından, yurtdışından gelen gurbetçilerin yatırımlarından etkilenmeyen altın, son bir ay içerisinde beklenmedik bir şekilde artış eğilimine girdi. Yaklaşık bir ay önce 160 lira civarında olan çeyrek altın dün 170 liradan alıcı buldu. Sadece çeyrek altın değil, altının onsu yükseldi.

Sarraf Mustafa Menekşe, altın fiyatındaki yükselişin iç piyasadan değil, Dünya Bankası'nın açıklaması neticesinde Avrupa'daki kriz ortamını rahatlatmak için para basılmasından ve piyasaya para sürülmesinden kaynaklandığını söyledi. Piyasaya para verilince altın ticaretinin de hız kazandığını dile getiren Mustafa Menekşe, bu durumun altın fiyatlarının bir anda yükselmesini sağladığını dile getirdi. Altının onsunun buna bağlı olarak bin 770 lira seviyelerine, gram bazında ise 102 liraya çıktığını bildirdi. Piyasalarda beklenen tablonun altın fiyatlarının daha da artacağı yönünde olduğunu belirten Mustafa Menekşe, “Altının onsunun bin 900 liraya, gram fiyatının ise 110 liraya çıkması bekleniyor. Eylül ayının başlarında ciddi bir yükseliş olduğu gözlendi. Çeyrek atın 160 lira seviyesinden 170 liraya kadar yükseldi. Hatta bir ara 170 lirayı da aştı” dedi.

YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK

Altın fiyatlarındaki yükselişin süreceğini tahmin ettiklerini bildiren Ali Menekşe ise, “Bazı yatırımcılar bu yükselişle birlikte elindeki altını bozdurmak için sarraflara geliyor. Altın fiyatlarının yükselmeye devam edip etmeyeceğini soruyor. Biz de beklentilerimizi söylüyor, fiyatların yükselme eğiliminde olduğunu bildiriyoruz. Bunun üzerine vatandaş elindeki altını satmadığı gibi, daha fazla altın almaya yöneliyor. Bizim de tavsiyemiz, beklentilerin fiyatların yükseleceği yönünde olduğu için altına yatırım yapılması yönünde. Zaten, zaman zaman dalgalanmalar, inişler ve çıkışlar olsa da altın uzun vadede kazanç sağlayacak en sağlam yatırım aracıdır. Altını bugün alıyım, yarın fiyatı yükseldiğinde satıyım diyenler yanılır. Bu şekilde ancak zarar etmez. Ama kâr edebilmek için altın alınıyorsa, uzun vadede elde tutulmalıdır” diye konuştu. Ali Menekşe ayrıca, altının özellikle rezervlerinin bulunduğu ülkelerdeki en ufak bir olaydan etkilendiğine işaret ederek, “Güney Afrika bilindiği üzere en çok altın rezervinin bulunduğu ülkelerin başında geliyor. Burada iki saat elektriklerin kesilmesi, madenlerde çalışmanın durması, göçük ve benzeri olayların yaşanması tüm piyasayı alt üst etmeye yetiyor” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri