Altın çilek hapı zayıflatmıyor

İnternet üzerinden zayıflamak isteyenlere mucize bitki ve güçlü yağ yakıcı olarak reklamı yapılarak satılan altın çilek hapının kullanımı çok zararlı

İnternet üzerinden zayıflamak isteyenlere ‘mucize bitki’ ve ‘güçlü yağ yakıcı’ olarak reklamı yapılarak satılan ‘altın çilek’ hapının kullanımı çok zararlı. Uzmanlar altın çilek ve benzeri zayıflama haplarını karşı insanları uyarıyor. Uzman diyetisyenler bitkisel zayıflama hapı diye bir şeyin olamayacağını da belirterek internet üzerinden yapılan reklamlarda insanlar yanlış yöneltildiğini dile getiriyor. Altın çilek zayıflama hapı konusunda Tarım ve Köyişleri Bakanlığı da insanları uyarıyor. Bakanlık altın çileğin sadece meyve olarak tüketilmesini öneriyor. İnternet üzerinden satılan takviye edici altın çilek hapları Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın onayı bulunmuyor. Türk Gıda Kondeksine uygun olmayan altın çilek hapı ölümcül de olabiliyor. Konu hakkında bilgi veren Özle Konya Farabi Hastanesi doktorlarından Diyetisyen Hilal Acar, altın çilek zayıflama hapının bilimsel çalışmalar sonucu zayıflatma etkisi göstermediğini ifade etti.

‘ALTIN ÇİLEK MEYVE OLARAK TÜKETİLMELİ’

Altın çileğin meyve olarak tüketilmesi gerektiğini aktaran Dyt. Acar, “Altın çilek meyvesi hastalıklara karşı insanda direnç sağlıyor. Meyvenin bu yönde bir olumlu katkısı var. Ancak güçlü yağ yakıcı ve zayıflatıcı olarak satılan tablet şeklinde satılan hapların bu özelliği bulunmuyor. Ayrıca altın çilek meyvesi olgunken ve günde en fazla 10 tane yenilmelidir” dedi.

Tablet şeklinde satılan altın çilek hapının içinde neler olduğunun bilinmediği için kullanılmaması gerektiğini de dile getiren Diyetisyen Hilal Acar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Altın çilek hapı olarak satılan tabletlerin içinde hangi tür maddeler var bilinmiyor. Bu haplar insan sağlığını tehdit edebilir. Bununla ilgili bir bilimsel çalışma yok ama insanların fazla önem vermemesi gerekir. Özellikle kalp ve tansiyon hastaları bu hapları kullanmaması gerekir. Biz insanları bu alanda uyarıyoruz. Zayıflamak isteyen insanlar doğal yöntemlerle zayıflamayı denemeleri gerekir. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın onaylamadığı ve bilimsel hiçbir değeri bulunmayan haplar kesinlikle kullanılmamalıdır.”

MUSTAFA AKÇA

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sağlık Haberleri