Altın bu tarihte 3500 lirayı görecek! Ünlü ekonomist net konuştu

Türkiye'de altına yatırım yapan milyonlarca vatandaşa güzel haberi ünlü ekonomist verdi. Altın fiyatlarının yukarı yönlü hareket edeceğini söyleyen İslam Memiş, hedef fiyat olarak 3500 liraya işaret etti.

Türkiye'de altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Yatırımcıların gözdesi olan sarı metal bir süredir düşüş eğilimindeydi. Vatandaş bu durumun kalıcı mı yoksa geçici mi olduğunu merak ederken dikkat çeken bir açıklama yapıldı. Ekonomist İslam Memiş altın için alım fırsatı diyerek, müjdeli haberi verdi.

ONS ALTIN FİYATLARI BU HAFTA TOPARLANIR

Ons altının 2343 dolar seviyesinde seyrettiğini ifade eden İslam Memiş, “2380 ve 2280 dolar aralıklarındaki beklentimi ifade etmiştim. Bu haftaki yol haritamız toparlanacağına dair. Bant aralığımız aynı, beklentilerimizde değişiklik yok. Ons altında önümüzdeki haftalarda direnç seviyelerindeki toparlanma bittikten sonra düşüş yönlü hareketleri takip etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

KADEMELİ ALTIN YATIRIMI İÇİN FIRSAT

Gram altın yatırımcısının ons altını takip etmesi gerektiğini söyleyen Memiş, dolar stabil olduğu için ons altındaki hareketliliğin gram altını gerilettiğini, 2400 liranın güçlü bir destek seviyesi olduğunu, kademeli alım için fırsat geldiğini, bu seviyeleri bir alım fırsatı olarak değerlendirmekte fayda olduğunu, haziran ayının ortası, son haftası ve Temmuz ayının ilk haftasında altın fiyatlarında yükseliş yönlü hareketler göreceğimizi, 3500 lira seviyesini hedef alan bir yükseliş göreceğimizi ifade etti. Bu bağlamda altın fiyatlarının 3500 liraya yükselmesine kısa süre kaldığı belirtiliyor.

Ekonomi Haberleri