Altın almanın tam zamanı mı? Son tahmin korkuttu

Türkiye'de altına yatırım yapacak olan vatandaş son tahminleri merak ediyor. Altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi? Son tahmin korkuttu.

Altın fiyatlarının yükselişe geçmesiyle vatandaş çeşitli sorular sormaya başladı. Altın yükselecek mi yoksa düşecek mi? Yatırımcının bu sorusuna korkutan cevap geldi. Altın fiyatları, beklenen Fed faiz indirimi öncesinde üst üste rekor seviyelere koşuyor.

YENİ REKOR GELDİ

Geçen haftanın son işlem gününde spot altın, ons başına 2.565 dolar seviyesine kadar çıkarak yeni bir rekor kaydetmişti. Spot altın haftanın ilk işlem gününde ons başına 2 bin 585 dolara kadar yükselerek rekor tazeledi. Ons altın ve Dolar/TL ile yapılan hesaplamaya göre gram altın ise 2 bin 825 TL seviyesine kadar yükseldi.

ALTIN YÜKSELECEK Mİ?

Yatırımcılar, Avrupa Merkez Bankası’nın Perşembe günü faiz oranlarını düşürmesinin ardından gelecek ay yeni bir indirim yapma olasılığının azalacağını değerlendirirken, Euro'nun dolara karşı güçlenmesi de altın fiyatlarını yukarı taşıdı. Altın bu yıl yaklaşık yüzde 20 yükseliş gösterdi. Altının yükseliş eğilimini destekleyen diğer faktörler arasında merkez bankaları ve Çinli tüketicilerden gelen artan satın alımlar ile Orta Doğu ve Ukrayna'daki çatışmalar yer aldı. Yapılan son tahminlere göre altın yıl sonuna kadar yükselmeye devam edecek. En düşük yükseliş eğiliminde bile gram altının 3000-3200 lirayı görebileceği tahmin ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri