Altın 399 lirayı gördü

Altın fiyatlarındaki düşüş hızlı bir şekilde devam ediyor. Altındaki düşüş gümüşte sınırlı bir şekilde hissedilirken, teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu, altının nasıl yükselebileceğini açıkladı.

Altın fiyatları her geçen gün eriyor. Altın fiyatlarındaki erime son 7 ayın zirvesine oturdu. Gram altın 17 Şubat Çarşamba gününe düşüşle girdi. Gram altının fiyatı 403-404 lira bandında yer alırken, alış fiyatı ekranda 399 liraya düştüğü görüldü. Altındaki düşüş altın ürünlerine yansıdı. Çeyrek altın 667 lira seviyesine geriledi. Cumhuriyet altını ise 6 lira 13 kuruş bandında yer alıyor.

ALTINDA YÜKSELİŞ BEKLENTİSİ

Altın fiyatlarında yaşanan gerileme altının ons fiyatında da hissedildi. Altının ons fiyatı 1800 doların altına düşerek 1786 dolar seviyesinde geldi. Altın fiyatlarındaki düşüşle ilgili twitter hesabından değerlendirmelerde bulunan teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu, "Altın konusunda eğer enflasyon beklentisi oluşursa bu altın için pozitif olur. Ancak enflasyon oluşmasın diye Fed'in önceden harekete geçebileceği beklentisi faizleri yükseltir bu da altını düşürür. Fed'in iki yıl faizleri yükseltmeyeceğini ve enflasyona da izin vereceğini düşünüyorum. Fed başkanının açıklamaları bu yöndedir. Bazı diğer Fed guvernörlerinin açıklamaları bir tiyatrodur. Zira Fed açıkça ben enflasyona bakmıyorum diyemez (amaçlarından biri fiyat istikrardır) lakin olağanüstü şartlar olağanüstü uygulamalar gerektirir. Altın ons altındaki düşüş dolar kurundaki artışla karşılandı ve 404'te durdu. Aşağıda 364 desteği bulunuyor. Ancak teşvik çıkması durumunda öncelikle 428 ve kırılacak olursa sonrasında 446 bölgesine doğru yükseliş olmasını beklerim." İfadelerini kullandı.

GÜMÜŞ ALTINA GÖRE AVANTAJLI

Gümüşte altınla birlikte düşüş trendine yakalandı. Gümüş fiyatlarındaki düşüş altına göre sınırlı kaldı. Gram gümüş 6 lira 13 kuruştan işlem görürken, gümüşün ons fiyatı 27 dolar seviyesinde yer alıyor. Teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu,"Gümüş altında düşüşler olsa da yeni bulunduğu yeri koruyor. Yani yükselişe hazır, sadece altından destek bulması lazım. Enflasyon beklentisi oluştuğunda altına göre çok daha avantajlı konumda olacaktır. 27,44 ve 29 önündeki dirençler. Ağustos ayından beri gram gümüş 6,17 civarında hareket ediyor. Altında, dolar kurunda çok düşüşler oldu ancak gram gümüş yine aynı yerlerde dolaşıyor. Burada artık ons gümüş fiyatı takip edilmeli, TL fiyatlara bakarak şimdilik analiz yapılmamalı." İddiasında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri