Altıeylül Belediyesi Geri Dönüşüm Ve Çevre Etkinlikleri Düzenleyecek

Balıkesir merkez Altıeylül Belediyesi, "Mutlu İnsanlar Şehri" sloganıyla çevreye duyarlı nesiller yetiştirmek amacıyla etkinlikler düzenleyecek. Okullara geri dönüşüm kutuları dağıtacak olan belediye, ayrıca proje paydaşlarıyla birlikte...

Balıkesir merkez Altıeylül Belediyesi, "Mutlu İnsanlar Şehri" sloganıyla çevreye duyarlı nesiller yetiştirmek amacıyla etkinlikler düzenleyecek. Okullara geri dönüşüm kutuları dağıtacak olan belediye, ayrıca proje paydaşlarıyla birlikte mahallelerde geri dönüşüm atıkları toplayacak.

Hizmet binasında düzenlenen toplantıda konuşan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, çevrenin hoyratça kullanılıp kirletildiğini belirterek, gelecek nesiller güzel bir Altıeylül, Balıkesir ve Türkiye bırakmak için çevreye duyarlı gençler yetiştirilmesi gerektiğini bildirdi. Toplantıya projenin paydaşları Başkan Yardımcısı Mesut Eray, Belediye Meclis Üyesi Mustafa Kalınoğlu'da, Balıkesir TEMA Vakfı Başkanı Korhan Yakut, Çevre Koruma Derneği Balıkesir Temsilcisi Çetin Akkirma, Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Genç TEMA Lideri Selim Güneş ve Öznak Geri Dönüşüm yetkilisi Nebi Semercioğlu katıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Kafaoğlu, "Belediyecilik anlayışımızı beş temel üzerine oturttuk. Bunları katılımcı, sosyal, kültürel, çevreye duyarlı ve hizmet belediyeciliği olarak sıralayabiliriz. Bunların hepsini eşzamanlı olarak yapma gayreti içindeyiz. Çevreye duyarlı bir belediye anlayışı içinde geri dönüşüm ve çevre etkinlikleri hazırladık. İnsanlarımızın, çocuklarımızın ve gençlerimizin çevreye karşı duyarlı olmaları ve geri dönüşüm konusunda onları bilinçlendirmek ve bir farkındalık yaratmak için bir proje gerçekleştirdik. Burada maksadımız okullara giderek çocuklarımızı bilinçlendirmek, çocuklar vasıtasıyla aileleri bilinçlendirmek, farkındalık oluşturarak çevreye duyarlılık sağlamak istiyoruz." dedi.

Belediye olarak bir geri dönüşüm firması ile protokol imzaladıkları ve fazla geri dönüşümün olduğu noktalara kafesler yaptıkları bilgisini veren Kafaoğlu, "200-300 kilo geri dönüşüm malzemesi toplarken yaptığımız çalışmalar neticesinde bugün, 2 bin 500 kilo geri dönüşüm malzemesi topluyoruz. Proje kapsamında okullara iç mekan kutusu yerleştirip genç nesillere çevreyi temiz tutmayı aşılayacağız." ifadelerini kullandı.

Altıeylül Belediyesi'nin geri dönüşüm ve çevre etkinlikleri, perşembe günü üç okulda iç mekan kutusu dağıtımı, öğrencilere çevre eğitim çalışması ve sunumlarıyla başlayacak. 21 Kasım Cuma saat 15.00'te, Salih Tozan Kültür Merkezinde geri dönüşüm paneli düzenlenecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri