Altay'dan indirim talep ediyorlar

Yüzde 70'in üzerinde bir destekle Altay'ı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı yapan Konya halkı, başkana seslenerek, “Başkanım, su faturalarında, otopark ücretlerinde ve öğrenci ulaşım bedellerinde indirim yapmanızı talep ediyoruz” dedi

Yüzde 70'in üzerinde bir destekle Altay'ı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı yapan Konya halkı, başkana seslenerek, “Başkanım, su faturalarında, otopark ücretlerinde ve öğrenci ulaşım bedellerinde indirim yapmanızı talep ediyoruz” dedi.. Seçim öncesi onlarca farklı proje ile Konyalı vatandaşların desteğini isteyen ve Türkiye rekoru kırarak, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı olan Uğur İbrahim Altay, yeni dönem görevine başladı. Altay'a yönelik beklentisi çok yüksek olan Konyalı vatandaşlar ise Altay'ın seçim öncesi açıkladığı projelerden daha çok, özellikle 4-5 konunun aciliyetinin olduğunu düşünüyor. Bu taleplerin başında önce trafik sorunu geliyor. Vatandaş, “Konya yolları, geniş ve düz olmasına rağmen trafik sorunu nasıl oluyor anlamış değiliz. Demekki şehirde bir trafik kültürü yok. Yetkililerin öncelikli olarak bu kültürü insanların zihinlerine yerleştirmesi gerekir. Ayrıca tramvayların karayolu ile keşisen noktalarında da iyileştirme yapılmalıdır. Tramvayın içindeki yüzlerce kişi, birkaç aracın geçmesini bekliyor. Bu mantıklı düşünüldüğü zaman doğru bir trafik yaklaşımı değil. Bir an önce tramvay ile karayolu birleşimi ayrılmalı ve gidilecek mesafe süresi daha da aza düşürülmelidir” diyor.

“SU FATURALARINDA İNDİRİM İSTİYORUZ”

Millet Bahçesi yapımı, Otogarın, Karatay ve Eski Sanayinin taşınmasından daha öncelikli konuların olduğunu söyleyen Konya halkı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'dan özellikle su tarifesinde indirime gitmesini istiyor. Vatandaş, KOSKİ su tüketim bedelinin çok yüksek olduğundan dert yakınarak, “Önceden suyu çok ucuza tüketiyorduk. Şimdi ise faturalar çok kabarık geliyor. Su faturası hemen hemen elektrik faturasına yaklaştı. Belediye herşeyden önce bu konuya el atmalıdır. Ankara ve farklı şehirlerde su kullanım bedellerinde indirime gittiler. Biz, sayın başkanımıza yüzde 70'in üzerinde bir destek vererek elini güçlendirdiysek, başkanımızın da bizim sırtımızdaki yükü hafifletmesi gerekir. Belediye, para döngüsünü muhakkak ki düşünmelidir ama vatandaştan kâr edeyim düşüncesi içinde de olmamalıdır” diyor.

OTOPARK ÜCRETLERİNİN KALDIRILMASINI İSTİYORLAR

Konya'da İYİ Parti'nin de üzerinde sıklıkla durduğu “Otopark ücretlerinin kaldırılması” talebini şimdi de vatandaş Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay'a iletiyor. “Bu dönemde aracımızı park ettiğimizde cebimizden çıkan 2-3 liranın bile bizde kalması işimize çok yarar. Maliyetlerimizin 2-3 veya 100 TL, yani ne olursa olsun düşmesi gerekir” diyen Konya halkı şunları söylüyor: “İYİ Parti'nin o dönemki teklifini takip ettik. 'Yol kenarlarına araç parkının trafik güvenliğini ve trafik akışını olumsuz etkilemediği yerlerde araç parklarının ücretsiz olması' konusunda bir talepleri vardı. Bizce de haklı bir talep. O dönem bu talebin neden karşılık bulmadığını da anlamadık. Şimdi bu talebi vatandaş olarak Uğur İbrahim Altay'a iletmek Konyalılar'ın hakkıdır. Basındaki gelişmeleri o dönem takip ettik. Bu işin hukuki bir yanı da yokmuş. 30 dakikadan sonra alınan ücret bizleri zora sokuyor. Hem çoğumuz, aracımızı sadece tek yere park etmiyoruz. Gün içinde işlerimiz olduğu için ciddi manada zorlayıcı otopark ücreti ödediğimiz zamanlar oluyor. Yine başka şehirlerde bu uygulamalardan vazgeçen belediyeler olmuş. Konya Büyükşehir Belediyesi de bu konuda vatandaşa yardımcı olmalıdır.” 

“ÖĞRENCİLERİN ULAŞIM MASRAFINI AZALTIN”

Konyalı vatandaşların ve özellikle öğrencilerin de Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'dan önemli bir talebi bulunuyor. Öğrenci ve velileri ulaşımda öğrencilere indirim talep ediyor. Elkart öğrenci tarifesi tek binişlik ücreti şuan için 1 lira 55 kuruş. Aylık abonman ücreti ise 90 TL. Öğrenciler, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay'a seslenerek, “Sayın başkanımız. Biz, günde en az iki kez Elkart basıyoruz. Okula, üniversiteye gidiş geliş masrafımız en az günlük 3 lira 10 kuruş. Hafta içi çoğunlukla okul zamanları dışında başka işlerimiz de çıkıyor. Masrafımız iki katına çıkıyor. Bir öğrenci için ulaşım masrafı ciddi bir yük haline gelmiş bulunmaktadır. Bu konu ile ilgili sizden destek bekliyoruz” diyor. Konu ile ilgili bir çözüm yöntemi seçim döneminde Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Hasan Hüseyin Uyar'dan gelmişti. Uyar, “En azından eğitim ve öğretim döneminin olduğu vakitlerde ulaşım öğrencilere bedava olabilir. Yılın geriye kalan 3-4 ayında ise öğrenciler ulaşımı indirimli kullanabilir” demişti. Uyar, “Bunu nasıl yapacaksınız?” diye soranlara da şu cevabı vermişti: “Belediye, yıllık ödediği faiz miktarını düşürürse bütün öğrencilere de ulaşımı bedava yapabilir. O iş, kolay.”

BAŞKAN VATANDAŞA SIRTINI DÖNMEMELİ!

Son olarak Konyalı vatandaşlar, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın seçim öncesinde olduğu gibi seçimden sonra da sıklıkla vatandaşın arasında olmasını istiyor. Vatandaş, “Biz, bundan öncesi siyasilerden çok gördük. Aynı yanılgı içine düşmek istemiyoruz. Hayâl kırıklığı da yaşamak istemiyoruz. Çoğu siyasi, seçim dönemlerinde hepimizin içinde olur, bize şirin görünür. Seçimi kazandıktan sonra Konya sokaklarına inmez, destek istediği vatandaşın da halini hatrını sormaz. Konyalı, Cumhurbaşkanını sevdiği gibi Uğur İbrahim Altay'ı da seviyor. Seçimden sonra inşallah başkan bey değişmez. Biz, onu vatandaşın içinde sevdik. İnşallah, belediyenin kapısı da sürekli vatandaşına açık olur. Seçimi kazandıktan sonra başka siyasiler gibi Uğur başkanımız da kendi kabuğuna çekilirse, bizleri çok üzmüş olur” diyor.

EMRE ÖZGÜL

 

 

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (8)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri