​​​​​​​Altay vicdanının sesini dinlemeli!

Seçildikten sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın baskı ve vicdanı arasında kalacağını söyleyen Oğuz Şimşek, “Büyükşehirin 2.6 milyar borcu var. Uğur beyin hep birlikte ne yapacağını göreceğiz” dedi

Seçildikten sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın baskı ve vicdanı arasında kalacağını söyleyen Oğuz Şimşek, “Büyükşehirin 2.6 milyar borcu var. Uğur beyin hep birlikte ne yapacağını göreceğiz” dedi. İYİ Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mimar Oğuz Şimşek, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçiminin ardından Ramada Otel'de düzenlediği bir basın toplantısı ile seçim değerlendirmesinde bulundu. Toplantıya; Şimşek'in yanı sıra, İl Başkanı Av. Gökhan Tozoğlu, Karatay Belediye Başkan Adayı Ahmet Tamer, ilçe başkanları ve partililer katıldı. İYİ Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mimar Oğuz Şimşek, toplantıda ciddi bir iddiayı ortaya atarak, “İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyesinden STK'lara fonlama yapılıyordu. Bu şehirleri AK Parti kaybetti. Yine bu fonlamaları devam ettirecekler. Gözler AK Parti'nin elinde olan Bursa ve Konya Büyükşehir Belediyesi'ne çevrilecek. Ciddi bir iddia ortaya atıyorum. Bu konunun üzerinde durmamız lazım. Sayıştay raporuna göre her şey açık. Vakıflara belediyelerden ciddi paralar aktarılıyor ve bunu da herkes biliyor. Yani bu saklanacak bir şey değil. İstanbul ve Ankara çok büyük şehirler. Buralardan vakıflara fonlama yapıyorlardı. Antalya da çok büyük bir şehir. AK Parti'nin elinden çıkan daha birçok il var. Fonlamalar yine diyorum durdurulmayacak. Uğur İbrahim Altay, vicdanı ile biat arasında kalacak. Biz, İYİ Parti olarak bu perdeyi kaldıracaktık. Kendi bütçemizi, kendi giderlerimiz için harcayacaktık. Hep birlikte Uğur beyin ne yapacağını göreceğiz. 2.6 milyarlık borç artacak mı yoksa azalacak mı göreceğiz” dedi.

CUMHUR İTTİFAKI KONYA'DA KAN KAYBETTİ!

Vatandaşın seçim öncesindeki tepkisini sandığa yansıtmadığını ifade eden Şimşek, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Uğur İbrahim Altay'ı da tebrik etti. “Sonuçlar ne olursa olsun, bize düşen seçmenin iradesine saygı göstermektir” diyen Şimşek, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizim bazı projelerimiz vardı, Uğur beyin de açıkladığı. Bu projelerin doğru bir şekilde ilerleyebilmesi adına sayın Altay'dan bir randevu talep edeceğim. Hem kendisine hayırlı olsun dileklerimi ileteceğim hem de projelerin yürütülmesine dair raporlar sunacağım. Bizim görevimiz bitmiş değil. Aynı zamanda da Uğur beyin verdiği proje sözlerinin her birinin takipçisi olacağım. Hangi projede ne kadar yol alındı ya da hangi proje sekteye uğradı bunların hepsini ara ara kamuoyu ile paylaşacağım. İlçelerde tarım ve hayvancılık bitmiş durumda. Millet İttifakı seçimi kaybetse de Konya'da oy oranını artırmıştır. Cumhur İttifakının oyunda ise 24 Haziran 2018 genel seçimlerine göre 154 bin azalma görülüyor. Millet İttifakı, Türkiye genelinde büyük bir başarıya imza atmış, İstanbul, Ankara, Antalya, Hatay, İzmir, Adana gibi illeri kazanmıştır.”

AK PARTİ YENİLGİYİ KABUL EDEMİYOR

İYİ Parti Konya İl Başkanı Av. Gökhan Tozoğlu ise mevcut siyasal iktidarın halkın iradesine yeterince saygı göstermediğini söyledi. İstanbul ve Ankara Millet İttifakı adaylarına bir an önce mazbatalarının verilmesi gerektiğini dile getiren Tozoğlu, “Konya'da aldığımız oy ortadadır. Yanlışlarımız varsa bunların istişaresini de yapacağız. Oy oranımızı yükselttik fakat kendimizi özellikle Konya'da başarılı olarak adlandırmıyoruz. Millet İttifakı Türkiye genelinde ise büyük bir başarıya imza atmış, AK Parti'nin elindeki en önemli büyükşehirleri almıştır. Millet İttifakının İstanbul ve Ankara başkanlarına ise henüz mazbataları verilmemiştir. Bizim Konya adayımız sayın Mimar Oğuz Şimşek bey de demekk seçimi kazansa aynı şeyler kendisinin de başına gelecekti. AK Parti, yenilgiyi kabullenmiyor. Bakınız bir hiçbir zaman bahanelerin ardına sığınmıyoruz ama Konya'da adaylar eşit şartlarda bir yarışın içine girmedi. Bir tarafta bakanları ile devlet gücü ile seçime giren kesim vardı, bir taraftan da kendi imkânları ile bir şeyler yapmak isteyen kesim” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri