Altay, projelerini gençlere anlattı

Adalet ve Kalkınma Partisi Selçuklu İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları tarafından Gençlik Şöleni düzenlendi.
 Bosna Hersek Seçim Bürosu’nda düzenlenen Şölene, Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Adayı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu İlçe Teşkilatı Başkanı Yusuf Ayık, İlçe Gençlik Kolları Başkanı  Halil Aytemir, Kadın Kolları Başkanı Leyla Erdal, Selçuk Üniversitesi Yerel Gündem 21 Topluluğu ve çok sayıda davetli katıldı. 
Programın açılış konuşmasını yapan Selçuklu İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları Başkanı Halil Aytemir, “Türkiye’de binlerce insan inandı.  Bir inanmış insan dünyaları değiştirir. Bu memleket bizim ve sahip çıkmamız lazım” dedi. 
Gençlerin soran, sorgulayan ve katılımcı bir anlayışla kendini geliştirmesi gerektiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Bugün Türkiye’yi yönetenler üniversite yıllarında sosyal sorumluluk anlamında aktif olan insanlardı. Gençlerimizi de geleceğin yöneticileri olarak görüyoruz. Biz seçimlerde gençlerimize yer verdik. Belediye Meclisi’nde gençlere şans tanıdık.  Belediye olarak da 5 yıl boyunca gençliğin hizmetinde olduk bundan sonra da hizmetinde olacağız” dedi.
ALTAY, “GENÇLERE YÖNELİK PROJELERİMİZ VAR”
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in konuşmasının ardından kürsüye gelen Uğur İbrahim Altay, Selçuklu’nun sorunları ve projeleri hakkında bilgi verdi. Başkan Adayı Altay, “Gençliğe önem veren bir partinin adayıyım. Selçuklu olarak genç bir nüfusa sahibiz. Sosyal alanlarda gençlere yönelik projelerimiz var. Özellikle Üniversite gençliği için bilim evleri kurmayı, bilim insanları ile gençleri buluşturmayı hedefliyoruz. Gençlerimizin sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini sağlamak amacıyla birçok projeye imza atacağız. Gençlerimizin yoğun olarak bulunduğu Üniversite civarını bir ticaret merkezi haline getirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.
Gençlere önem veren bir yapıya sahip olduklarını ifade eden Ayşe Türkmenoğlu, 2007 Genel Seçimlerinde gençlerin de mecliste yer alabilmesini sağlamak amacıyla milletvekili yaşını düşürdüklerini belirtti. Türkmenğolu, “25 yaş kendi ayakları üzerinde durabilen, kararlarını alabilen bir yaş grubu. Daha güzel bir Türkiye için gençleri siyasete bekliyoruz. Bizler genç bakış açısına ve yeni bir vizyona ihtiyacımız var. Köhnemiş zihniyeti reddediyoruz” şeklinde konuştu.
ARGUNŞAH, “GENÇLİK MECLİSİ OLUŞTURULMALI”
Yerel Gündem 21 topluluğu adına bir konuşma yapan Gülşah Argunşah,” Konya’da bütün gençliği temsil eden bir gençlik meclisi oluşturmak istiyoruz. Konya’nın geleceği için çalışmalar yapmak büyük işler yapmak istiyoruz” dedi.   
Gençlik meclisi için destek vereceklerini söyleyen Altay, “En kısa zamanda gençlik merkezi için birarya geleceğimize söz veriyoruz” diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay, gençlerin sorularını yanıtladı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri