Alt yapıda başarı

Konyaspor’un alt yapısı gelecek vaat ediyor. Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, alt yapıda mücadele veren tüm kategori takımların başarılı bir sezon geçirdiğini söyledi

Yeşil-beyazlı yönetim kurulu adına bir açıklama yapan Konyaspor Kulüp Başkanı  Bahattin Karapınar, alt yapıda mücadele veren tüm kategori takımların başarılı bir sezon geçirdiğini, sportif anlamdaki başarı kadar genç oyuncuların A Takım kadrosuna yükselip, burada forma giymeye başlamasının Konyaspor’un geleceği adına son yıllarda özlenen bir gelişme olduğunu ifade etti. Konyaspor’un, mücadele verdiği tüm alt yapı kategorilerinde başarılı bir sezon geçirdiğini belirterek değerlendirmesine başlayan Karapınar, şöyle konuştu:

“Yıllardır sadece sportif başarılarla anılan alt yapımız, bu sezon planlı, programlı ve belirlenen hedef doğrultusunda gerçekleştirilen çalışmalar sayesinde artık oyuncu bazında da büyük gelişme kaydetmiştir. Alt yapı takımlarımızda oynayan ve daha sonra A Takım kadrosuna dahil edilen oyuncularımızdan Ali Dere U18 kategorisinde milli formayı giymiş, Muhammed Yürükuslu U19, Abdülkerim Kılıç'ta U17 Milli Takımımızın aday kadrosuna çağrılmakla birlikte önümüzdeki dönemlerde kendilerinden faydalanılacağı milli takım teknik heyetleri tarafından ifade edilmiştir. Bu sene ilk defa uygulamaya konulan ve Bölgesel olarak düzenlenen A2 Ligi'nde Güney Grubu'nda mücadele veren takımımız, diğer gruplarda göz önüne alınarak yapılan değerlendirmede bütün kategorilerde rakiplerini geride bırakarak elde ettiği liderlik başarısının tesadüfi olmadığını göstermiştir. U17 Takımımız, ilk grup elemesinde oynadığı tüm maçlarını kazanarak yaş grubunda Türkiye'nin en iyi 24 takımı arasına girmiş bulunmaktadır.”
İYİ OYUNCULAR GELİYOR
Altyapıdan iyi oyuncuların geldiğine de dikkat çeken Konyaspor Başkanı Bahattin Karapınar, sözlerine şöyle devam etti:
“Sportif başarıdan daha önemlisi yıllardır seslendirilen ama mevcut şartlar nedeniyle bir türlü uygulamaya geçilemeyen Konyalı genç oyuncularımızın alt yapısından yetiştikleri Konyaspor'umuzun formasını giymeleri konusuydu. Bu konuda bu yıl büyük bir başarı yakaladığımıza inanıyorum. A2 Takımımızın kadrosunda yer alan oyuncularımızdan Ali Dere, Oğuz Özden, Nazmi Terzioğlu, Niyazi Nayernazlı, Feyyaz Belen ve Muhammed Yürükuslu A Takım kadromuzda yer alırken, bu isimlerden Ali Dere, Konyaspor'umuzun formasını giymeye başlamış, sıranın diğer oyuncularımıza da geleceğine, alt yapı takımlarımızdan daha fazla oyuncunun Konyaspor A Takımına dahil olacağına ve yıllarca hem Konya hem de Türk futboluna hizmetler vereceğine inancımız tamdır. Alt yapı kategorilerinde yakalanan ve daha da ileriye taşınması adına gayret sarfedilecek bu başarının meydana gelmesinde emeği geçen eski ve yeni tüm Alt Yapı Sorumlusu Yönetim Kurulu üyelerimize, alt yapı takımlarımızın teknik sorumlu ve antrenörlerimiz ile oyuncularımızı kutluyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.
 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri