Alt yapı çalışmaları devam edecek

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Konya Şubesince Coğrafi Bilgi Sistemi ve Konya Kent Bilgi sistemi konulu konferans düzenlendi.

Konuşmacılar, Konya’nın alt yapı sorunlarına projeler halinde çözüm getirildiğini ifade ederek, son yıllarda Konya’nın çehresinde olumlu gelişmeler olduğunu ifade etti.

Kent Bilgi Sistemi Şube Müdürü Nurullah Osmanlı, “Konya’da konut artışında belirgin bir artış görülüyor. Bu bizim yaptığımız çalışmalarla doğru orantılı olarak gelişmiştir” dedi.
Osmanlı, Konya’da mahalle, sokak sınırlarının yer yer belirsiz olduğunu belirterek, bu sorunun giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
Nurullah Osmanlı, e-belediye sistemine de değinerek, mekan desteği olmayan bir e-belediyenin bir anlamı olmayacağını söyledi
Kontrol Mühendisi Sabahattin Akdemir ise Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi hakkında bilgiler verdi. Akdemir, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nin vatandaşa birçok kolaylık sağladığını ifade etti.
Sabahattin Akdemir, belediyenin bu çalışmalarının kent yönetimine farlı bir bakış açısı getirdiğini belirterek, bu tür çalışmaların, Konya Büyükşehir Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarında temel teşkil ettiğini ifade etti.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri