Alperenlerden Mescid-i Aksa Eylemi

Alperen Ocakları, İsrail askerilerinin Mescid-i Aksa’ya girmesini Neva Şelom Sinagog’u önünde eylem yaparak kınadı. İstanbul Alperen Ocakları İl Başkanı Kürşat Mican, “AKP iktidarına, terörist ilan ettikleri illegal İsrail devleti ile...

Alperen Ocakları, İsrail askerilerinin Mescid-i Aksa’ya girmesini Neva Şelom Sinagog’u önünde eylem yaparak kınadı. İstanbul Alperen Ocakları İl Başkanı Kürşat Mican, “AKP iktidarına, terörist ilan ettikleri illegal İsrail devleti ile yaptıkları bütün anlaşmaları ve işbirliklerini sonlandırmaları çağrısında bulunuyoruz. Hem terörist ilan edip hem de işbirliği yapmak Türk’ün örf ve adetinde ve de İslam inancımızda yoktur.” dedi.

İsrail’in Mescid-i Aksa’y askerleriyle girmesine tepkiler sürüyor. İstanbul Alperen Ocakları da Şişhane’deki Neva Şelom Sinagog’u önünde eylem yaptı. Tekbir getiren eylemciler İsrail aleyhine slogan attı. Ocak Başkanı Kürşat Mican, “Yıllardır huzura hasret coğrafyamızda, terörist İsrail devletinin 1,5 – 2 milyar İslam alemini yok sayarak, İslam’ın sancaktarı Türk milleti ile alay edercesine Müslümanların ilk kıblegahı Mescid-i Aksa’ya yapmış olduğu kabul edilemez terör saldırısı ve uyguladığı insanlık dışı yasağı en şiddetli hali ile Alperenler olarak kınıyoruz. Soykırımı, yaşam sebebi haline getiren İsrail’in bu cüreti, Türk İslam aleminin parçalanmışlığından, Türk ve İslam ülkelerinin batının kuklası devlet yöneticilerinden, her dönem İslam ve bu toprakların daimi düşmanı İngiliz – Alman ve sermayeleri Amerika’dan aldıkları, Birleşmiş Milletler (BM) denilen yapının aslında sadece ve sadece bu ülkelerin huzur ve güvenliğini sağlama adına onlara hizmet için kurulduğunu biliyoruz. Ayrıca AKP iktidarına, terörist ilan ettikleri illegal İsrail devleti ile yaptıkları bütün anlaşmaları ve işbirliklerini sonlandırmaları çağrısında bulunuyoruz. Hem terörist ilan edip hem de işbirliği yapmak Türk’ün örf ve adetinde ve de İslam inancımızda yoktur.” şeklinde konuştu.

Eylem dolayısıyla sinagoga çıkan bütün sokaklar çevik kuvvet ekiplerince kesildi. Çevrede geniş güvenlik önlemi alındı. Eylem, basın açıklamasının arsından sona erdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri