Alperen Ocakları'ndan Türkbeleni İçin İmza Kampanyası

Alperen Ocakları Eğitim, Bilim ve Kültür Vakfı, geçen yıl yanan Türkbeni'nin yeşillendirilmesi ve bölgede biriken çöplerin temizlenmesi için imza kampanyası başlattı. Cumhuriyet Meydanı'nda imza standı açan Alperen Ocakları, imza kampanyasının...

Alperen Ocakları Eğitim, Bilim ve Kültür Vakfı, geçen yıl yanan Türkbeni'nin yeşillendirilmesi ve bölgede biriken çöplerin temizlenmesi için imza kampanyası başlattı. Cumhuriyet Meydanı'nda imza standı açan Alperen Ocakları, imza kampanyasının 29 Ağustos tarihine kadar süreceğini bildirdi. Alperen Ocakları, toplanan imzaların Manavgat Kaymakamlığı, Manavgat Belediyesi ve Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü'ne teslim edileceğini ifade etti.

Alperen Ocakları Eğitim, Bilim ve Kültür Vakfı Manavgat Şube Başkanı Yılmaz Derin, geçen meydana gelen orman yangınında üçte birinin zarar gördüğü Türkbeleni'nin çöpten geçilmediği için Manavgat'ın seyir terası olan yerin görüntü kirliliğini oluşturduğunu iddia etti. Türkbeleni'nin alkolik ve tinercilerin mekanı olduğunu ileri süren Derin, bölgenin acilen tinercilerin ve alkoliklerin mekanı olmaktan çıkarılması gerektiğini söyledi.

Yangın sonrası bölgenin alkoliklerin ve tinercilerin mekanı olmasından derin üzüntü duyduklarını belirten Derin, Türkbeleni'nin ailelerin, ailecek dolaşabileceği bir mekan olması gerektiğini bölgenin çöpten geçilmemesinin ise turizm şehrine yakışmadığını kaydetti. Derin, "Türkbeleni'nin alkoliklerin mekanı olmaktan kurtarılmasını istiyoruz. Yangın sonrası Türkbeleni tamamen sahipsiz kaldı. Halkın nefes alması gereken seyir terası alkolik ve tinercilerin tünediği mekan haline geldi. Yetkililerin bu sahipsizliğe son vermesini istiyoruz. Çöplerin bir an önce toplatılması gerekir. Türkbeleni, ailelerin çocuklarıyla rahatsız edilmeyeceği ve dolaşırken hiç endişe etmeyecekleri mekan haline getirilmesini istiyoruz. Alperen Ocakları ve 5 sivil toplum kuruluşu olarak konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. " dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri