Alperen Ocakları Makedonya’daki 50 Çocuğu Sünnet Ettirecek

Alperen Ocakları Kayseri Gençlik Merkezi, Makedonya’da yaşayan soydaş 50 çocuğu sünnet ettirip 350 aileye gıda ve giysi yardımında bulunacak. Aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu Alperen Ocakları Kayseri Gençlik Merkezi, Makedonya’da...

Alperen Ocakları Kayseri Gençlik Merkezi, Makedonya’da yaşayan soydaş 50 çocuğu sünnet ettirip 350 aileye gıda ve giysi yardımında bulunacak.

Aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu Alperen Ocakları Kayseri Gençlik Merkezi, Makedonya’da yaşayan soydaşlar için yardım kampanyası düzenledi. Kampanya kapsamında toplanan giysi ve gıda maddeleri, Kavadarci, Diyar ve Radoviş şehirlerinde yaşayan ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. 50’ye yakın çocuğa da okul kıyafeti verilecek. Ayrıca burada nafile ve adak kurbanlar kesilerek etleri fakirlere dağıtılacak. Yardımların dağıtılması için 17 kişilik bir gurup Makedonya’ya gidecek. Grup içinde 1 doktor 2 sağlık memuru ve öğrenciler yer alıyor. Sağlık ekibi, burada 50’den fazla çocuğu da sünnet etmeyi planlıyor.

Alperen Ocakları Kayseri Gençlik Merkezi Başkanı Mahmut Cömert, merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun kendilerine bıraktığı mirasa uygun olarak onun sahip çıktığı coğrafyaya kendilerinin de güçleri nispetinde sahip çıkmaya gayret ettiklerini söyledi. Daha önce Kosova ve Bulgaristan’da da çeşitli yardım organizasyonlarında bulunduklarını anımsatan Cömert, “Makedonya’dan sonra önümüzdeki yıl ise Afrika ve Azerbaycan’da yardım faaliyetleri planlıyoruz. Amacımız, Türkiye Müslümanları olarak tüm soydaşlarımız ve dindaşlarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu sözde değil özde olarak göstermek.” dedi.

Makedonya Cumhuriyeti’nde yaşayan Türklerin çoğu 14. yüzyıl ve sonrasında Osmanlı İmparatorluğu zamanında buraya yerleştirildi. Ülkenin güneybatı bölgesinde Merkez Jupa ve Plasnitsa belediyelerinde nüfusun çoğunluğunu oluşturmakta. Nüfus sayımına göre ülkede 78 binin üzerinde Türk yaşıyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri