Alparslan Türkeş, Dualarla Anıldı

Kiel Türk Ocağı tarafından vefatının 17. yıldönümünde MHP'nin kurucu lideri Alparslan Türkeş için mevlid-i şerif programı düzenlendi.

Kiel Türk Ocağı tarafından vefatının 17. yıldönümünde MHP'nin kurucu lideri Alparslan Türkeş için mevlid-i şerif programı düzenlendi. Mevlana Camii'nde düzenlenen programa çok sayıda partili katıldı. Kiel Türk Ocağı Başkanı Yakup Yavuz, davanın lideri rahmetli Alparslan Türkeş'i vefatının 17. yılında anmak için bir araya geldiklerini belirterek, bu zamana kadar davalarına sahip çıkan ebedi hayata intikal eden ülküdaşları da dualarla yad ettiklerini söyledi.

Türkeş'in Türk dünyasının birliği ve İslam'ın yeryüzünde egemenliği için hayatı boyunca mücadele verdiğini dile getiren Yavuz, "O bir dava adamıydı. Milli devlet yapısını, milli kimliğin korunmasını geniş kitlelere anlatma çabası içinde oldu. Siyaset adamı kimliği ile Türk-İslam ülküsünü hayatı boyunca taşıdı, yaşadı ve yaşattı. Hayatını, Türk milleti ve vatanın bekası için feda etti. Mücadelesinde önüne çeşitli engeller çıkarıldı ama yılmadı. Türk gençliğinin milli ve manevi değerler doğrultusunda şuurlu bir Müslüman olması için davasına sahip çıktı. Bugün de yetiştirdiği ülkücü gençlik rahmetli Türkeş'in mirasına, düşüncelerine, fikirlerine sahip çıkmaktadır. Büyük davalar gibi büyük liderler de ölümsüzdür. Rahmetli Başbuğumuzda yüreğimizde, gönlümüzde ve fikrimizde devamlı olarak yaşacaktır. Başbuğumuzun çizgisinde kutlu davamızı sürdüreceğiz." dedi.

Mevlide katılanlara pilav ikram edildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri