Alparslan Bayraktar, Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği Başkanı Oldu

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Kurul Üyesi Alparslan Bayraktar, EPDK'nın üye olduğu Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği'nin (ERRA) Başkanı oldu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Kurul Üyesi Alparslan Bayraktar, EPDK'nın üye olduğu Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği'nin (ERRA) Başkanı oldu.

Birliğe üye ülkeler arasında kapsamlı işbirliği, bilgi ve tecrübe paylaşımı yoluyla ulusal düzenleme uygulamalarını iyileştirme ve ulus ötesi düzenleme normları geliştirme amacıyla kurulan ERRA, 24 üyesi ile 4 kıta ve yaklaşık 1 milyar nüfusu içine alan bir bölgeyi kapsıyor. 2012 yılı Genel Kurulu'nda ERRA Yönetim Kurulu üyeliğine, Haziran ayındaki 2013 yılı Genel Kurul'unda Başkan Yardımcılığı'na seçilen Bayraktar, 2014 yılı Genel Kurulu'na kadar ERRA Başkanlığı görevini yürütecek. Bayraktar, 16-17 Eylül 2013 tarihlerinde Estonya'nın Tallinn şehrinde düzenlenecek olan ERRA Uluslararası Enerji Yatırım ve Düzenleme Konferansı'nın da başkanlığını yapacak.

Halen EPDK Kurul Üyesi olan Alparslan Bayraktar, 1975 yılında Hatay Kırıkhan'da doğdu, lisans eğitimini 1995 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde tamamladı. New York Üniversitesi'nde stratejik pazarlama yönetimi alanında lisansüstü eğitim alan Bayraktar, yüksek lisansını Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde ekonomi hukuku alanında tamamladı.

Alparslan Bayraktar, EPDK'daki görevinden önce özel sektörde girişimci ve yönetici olarak çalıştı. 1995-1997 yılları arasında inşaat sektöründe proje mühendisliği yapan Bayraktar, 2001 yılına kadar LPG sektöründe arz zinciri yönetimi, iş geliştirme ve güvenlik süreçleri alanlarında çalıştı. 2001-2006 tarihleri arasında ABD New York'ta Goldenline Inc. firmasının Kuzey & Orta Amerika Bölge Sorumlusu olarak görev yaptı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri