'Alo Fetva Hattı'na soru yağıyor

Her gün onlarca soruya cevap veren 'Alo Fetva' hattına gelen soruların sayısı Ramazan ayında arttı. Vatandaşlar çoğunlukla orucu bozup bozmayan şeylerle ilgili sorular soruyor

Ramazanın ilk 10 gününde dini konularda bilgi veren 'Alo Fetva Hattı'nı arayanların sayısında artış oldu. Konya'da dini konularda bilgi almak için günde yüzlerce kişi '190 Alo Fetva Hattı'nı arıyor. Hatta en çok oruç ile ilgili sorular geldi. İl Müftülüğü'nden alınan bilgiye göre, 'Alo Fetva' hattını günde ortalama 300 kişi arıyor. Ramazan'ın ilk 10 gününde 'Alo Fetva' hattını arayan vatandaşların yüzde 60'ı orucu bozan veya bozmayan şeyler, orucu zedeleyen ve zarar veren şeyler hakkında bilgi almak için aradı. Hattı arayan vatandaşların yüzde 20'si oruç dışı ibadetler, geri kalan yüzde 20'si ise rüşvet ve faiz gibi genel konularda soru sormak için aradı. Fetva hattını en çok oruç ile ilgili soranlar arıyor.

GÖZ DAMLASI ORUCU BOZAR MI?

Vatandaşlar oruç hakkında aklına takılan her türlü konuyu müftülüğe soruyor. Gelen ilginç sorular ise 'Alo Fetva' çalışanlarını şaşırtıyor. Vatandaşların oruçla ilgili en çok sorduğu sorular ise günlük hayatta sağlık nedeniyle kullanılan şeyler hakkında. En çok sorulan sorular arasında 'Göz damlası kullanımı orucu bozar mı?, Aslım hastalarının kullandığı fısfıs orucu bozar mı?, İnsülin orucu bozar mı?, Kan verme orucu bozar mı? gibi sorular yer alıyor. Alo Fetva Görevlileri ise göz damlası almanın ve astımlıların kullandığı fısfısın orucu bozmadığını belirterek, kan vermenin orucu bozmadığını fakat kan almanın bozduğunu söyledi. Şeker hastalarının kullandığı insülin ise zorunlu olduğu için kullanılıyor. Yetkililer, “Vatandaşın insülini kullanma zorunluluğu varsa zaten oruç tutmamasını öneriyoruz” diye konuştu. Aile İrşat ve Rehberlik bürosuna da vatandaşlar çeşitli sorularına cevap almak için geliyor. Vatandaşlar ailevi işlerle ilgili sorularında bu büroyu arıyor. Aile İrşat ve Rehberlik bürosuna en çok gelen sorular ise şöyle: “Gizli nikahın olup olmayacağı, Resmi boşanmanın dini hükmü, yeni evli çiftlerin boşanmasının hükmü”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ramazan Haberleri