“alo, Ben Genel Sekreter, Hastanemizden Memnun Kaldınız Mı?”

Sakarya Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, hasta memnuniyeti ölçümü yapan çağrı merkezini ziyaret ederek, vatandaşların hastane hizmetleriyle ilgili görüşlerini sordu.Genel Sekreterlik bünyesinde 7 kişilik...

Sakarya Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, hasta memnuniyeti ölçümü yapan çağrı merkezini ziyaret ederek, vatandaşların hastane hizmetleriyle ilgili görüşlerini sordu.

Genel Sekreterlik bünyesinde 7 kişilik ekiple ‘Hasta Memnuniyet Anketi’ çalışmasını sürdüren Çağrı Merkezi, il genelinde bulunan hastanelerde tedavi gören hastaların memnuniyet düzeylerini belirliyor. Çağrı Merkezi’ndeki çalışmaları inceleyen Sağlam, acil servisten hizmet alan bir vatandaşı arayarak ‘Memnun kaldınız mı?’ diye sordu. Memnuniyetini ifade eden vatandaşa kendisini de tanıtan Genel Sekreter Sağlam, “Bu tür çalışmaları, hizmet kalitemizi daha da artırmak için devam ettireceğiz, amacımız daha iyi hizmet, sağlık çalışanlarımız özverili bir şekilde çalışıyorlar; ancak aksaklıklar olduğunda da gerekeni yaparız.” diye konuştu. Genel Sekreter’in aramasıyla önce şaşkınlık duyduğunu ifade eden vatandaş, gösterilen ilgi ve hassasiyetten dolayı da teşekkür etti.

Sağlam; acil servis, poliklinik ve servislerden hizmet alan hastaları telefonla arayarak sorular yönelten çağrı operatörlerinin, sisteme girilen verilerle sağlık hizmet kalitesinin arttırılmasına yönelik çalışmalara önemli katkı sağladığını da söyledi.

Bu arada çağrı merkezi, ekim ayında 11 bin 86 kişiyle görüştü. Hastane çalışanlarının davranışları, genel temizlik, yemek servisi gibi hizmet aldığı alana göre değişen soruların yöneltildiği anketler, Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu’nca inceleniyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri