Alo 182 Konyada başlıyor

İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, Konyada Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS)nin 25 Temmuz 2011 günü başlayacağını açıkladı

İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, Konya’da Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS)’nin 25 Temmuz 2011 günü başlayacağını açıkladı.

 

Konya’nın ülke genelinde MHRS’ye geçen 41. İl olacağını açıklayan Dr. Küçükkendirci, sisteme geçişle ilgili tüm hazırlıkları tamamladıklarını bildirdi. Küçükkendirci, konuyla ilgili açıklamasında şu bilgileri verdi: “Sağlık Bakanlığınca Türkiye’de daha etkin ve verimli bir şekilde sağlık hizmetlerine ulaşılması amacı ile Sağlıkta Dönüşüm Projesi yürürlüğe konulmuş ve bu program kapsamındaki çalışmalar büyük ölçüde gerçekleştirilmiştir. Bu programın en önemli çalışmalarından biride Merkezi Hastane Randevu Sistemidir (MHRS). MHRS; vatandaşların Sağlık Bakanlığına bağlı 2 ve 3. basamak hastaneler ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri için 182 MHRS Çağrı Merkezini arayarak canlı operatörlerden kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir uygulamadır. MHRS’nin temel amacı hasta memnuniyetinin arttırılması ve hastanelerde kuyrukların azaltılmasıdır. Vatandaşlarımız ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182 numaralı Sağlık Bakanlığı MHRS Çağrı Merkezi arayarak randevu talebinde bulunabilecektir. Çağrıyı karşılayan canlı operatöre randevu talebinde bulunan vatandaş T.C. Kimlik Numarası verecek olup canlı operatör de kişinin vatandaş bilgilerini doğrulayacaktır. Vatandaşımız randevu talebinde bulunduğu hastane, poliklinik ve hekim bilgilerinden en azından hangi polikliniğe gideceğini operatöre bildirdikten sonra, operatör uygun tarih ve saat dilimleri vatandaşa iletecektir. Sonuç olarak vatandaşımız seçimini yaparak randevusunu alabilecektir. Randevusunu alan vatandaşımız kendisine verilen randevu zamanından 30 dakika önce ilgili hastanenin MHRS hasta kabul bölümüne başvurmak durumundadır. Ayrıca randevusunu alan vatandaşımıza, cep telefonlarına gönderilecek kısa mesajla randevunun saati, günü ve hastanesi hatırlatılacaktır.”

Sisteme kademeli geçiş yapılacağını, randevu almadan da hastaneye giden vatandaşlara hizmet sunulmasına belli bir süre daha devam edileceğini bildiren Dr. Hasan Küçükkendirci, “Fakat randevulu vatandaşımızın randevu saatlerine kesinlikle müdahale edilmeyecektir” dedi. (MERHABA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri