Alnımızın akıyla turu tamamladık

Başkan Erol Küçükbakırcı, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun Fransa, İtalya ve İspanya turları kadar önemli bir konumda olduğunu ve bu tura dünyanın önemli takımları ile sporcularının katıldığını söyledi

HEDEF DAHA İYİSİNİ BAŞARMAK

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Recep Çınar'a yaptığı açıklamada, ciddi sayılabilecek bir kazanın yaşanmadığı  turu geride bıraktıklarını belirterek,  53. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'ndan alınlarının akıyla çıktıklarını söyledi. Küçükbakırcı, tur boyunca halkın ilgisinin kendilerini son derece memnun ettiğini bildirdi.  53. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Erol Küçükbakırcı, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun Fransa, İtalya ve İspanya turları kadar önemli bir konumda olduğunu ve bu tura dünyanın önemli takımları ile sporcularının katıldığını söyledi. Küçükbakırcı; “Türk sporcuların böyle önemli takımlarla ve sporcularla yarışması Türk bisikletinin de önemli bir konumda olduğunun en net göstergesidir” dedi.

Küçükbakırcı, “166 kilometrelik Selçuk-İzmir etabında Konyalı bisikletçi Ahmet Örken'in ikinci ve ilk 10'un içinde yer almasının yanısıra   Türkiye Güzellikleri Mayosu'nu sırtına geçiren bir sporcumuz var. Biz genel klasmandan daha çok etaplara oynadık. Cumhurbaşkanlığı Turu'nun bir başka boyutu ise ülkenin tanıtımına önemli katkı sunmasıdır. Cumhurbaşkanlığı Turu'nu abartmıyorum milyarlar izliyor.  Bunu da unutmamak lazım” diye konuştu.

Türkiye'de bisikletin merkezi olan Konya'da ve diğer illerde kulüp sayısını çoğaltacaklarını bildiren Erol Küçükbakırcı, özellikle Belediyelerle bu konuda görüşmeler yaparak, Belediyelerin Türk bisikletine katkı vermelerini sağlayacaklarını sözlerine ekledi.  

KÜÇÜKBAKIRCI BİSİKLETE BİNDİ

 53.Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Tur'unde bir ilk yaşandı ve Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı bisiklete bindi. 10 Ekim'de Alanya'dan start alan ve toplam uzunluğu 1023 kilometre olan tur öncesi Selçuk - İzmir etabında bisiklete binen ve bir süre yarışa katılan sporcularla birlikte pedal çevirdi.  Erol Küçükbakırcı, Alanya'dan, İzmir'e kadar uzanan etaplarda halkın büyük desteği ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek şunları söyledi:

"Onları yanımızda görmek hem bizim hem de sporculara büyük moral kaynağı oldu. Ay-Yıldızlı bayraklarla sadece 1-2 dakikalık geçiş bile olsa yollara dökülen halkımıza şükranlarımızı sunuyorum. Özellikle İstanbul'da halkın yoğun ilgisi bizi çok mutlu etti” dedi.

Bisiklet Federasyonu Başkanı Küçükbakırcı, TUR’da özellikle Türk Milli Takımı'nın göstermiş olduğu performanstan memnun olduğunu belirterek, "Genç pedallarımız finiş bölgelerinde sürekli ana grubun içinde yer aldılar. Onları özellikle kutluyorum. Gelecek onların. Birazda alt yapıdan sporcu getirtebilirsek, amacımıza ulaşmış olacağız" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri