Almatı'da Uluslararası Gıda Fuarı Düzenlendi

Kazakistan'ın finans merkezi Almatı'da Uluslararası Gıda Fuarı düzenlendi. Atakent Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuar büyük ilgi gördü. Üç gün açık kalacak fuara Türkiye’den katılan Su Ürünleri ve Hayvansal Mamüller İhracatçılar Birliği...

Kazakistan'ın finans merkezi Almatı'da Uluslararası Gıda Fuarı düzenlendi. Atakent Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuar büyük ilgi gördü. Üç gün açık kalacak fuara Türkiye’den katılan Su Ürünleri ve Hayvansal Mamüller İhracatçılar Birliği açtığı stantta pişirdikleri balıkları ziyaretçilere ikram etti.

Kazakistan Gıda Ürünleri Üreticileri tarafından düzenlenen fuara ev sahibi ülkenin yanı sıra Türkiye, İtalya, Rusya, Arjantin, Pakistan ve İspanya başta olmak üzere 36 ülkeden 400'den fazla firma katıldı. Türkiye’nin Almatı Başkonsolosu Suphi Atan ve elçilik çalışanları fuara katılan Türk firmalarının standlarını tek tek gezerek işdamları ile yakından ilgilendi.

KAZAKLAR TÜRKİYE'DEN GETİRİLEN BALIĞI ÇOK SEVDİ

Fuar boyunca ziyaretçilere Türk balık çeşitlerinden levrek, çipura ve alabalık ikram edildi. Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı ve Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Sinan Kızıltan, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, fuarın Kazakistan pazarına giriş için önemli ve büyük bir adım olduğunu söyledi. Fuara bu sene 3. kez katıldıklarını ifade eden Başkan Kızıltan, amaçlarının Türk su ürünlerinden alabalık, çipura ve levrek gibi balıkları Kazak tüketicilerle buluşturmak olduğunu belirtti.

Türkiye'den getirilen balıklarının Kazakistan’da çok sevildiğini ve beğenilerek yenildiğini de sözlerine ekleyen Kızıltan, Türkiye ve Kazakistan arasındaki su ürünleri ihracat rakamları hedeflerinin ise önümüzdeki yıl 5 milyon dolar olduğunu dile getirdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri