Almanya’yı Ziyaret Eden Bozkır: Çok İyi Bir Başlangıç Yaptık

Almanya’ya ilk ziyaretini yapan AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, müzakere sürecinin hareketlenmesi adına Almanya ile çok önemli bir başlangıç yaptıklarını söyledi.Almanya Dışişleri Bakanlığı AB konularından sorumlu Devlet...

Almanya’ya ilk ziyaretini yapan AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, müzakere sürecinin hareketlenmesi adına Almanya ile çok önemli bir başlangıç yaptıklarını söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı AB konularından sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth ile görüşmesiyle ilgili açıklama yapan Volkan Bozkır, “Türkiye ve AB’nin birbirine gerçekten ihtiyacı olduğunu, bunun özellikle son dönemde daha da arttığını, Almanya’nın da çok daha bu ilişkiye önem verdiğini müşahede ettim.” dedi.

Görüşme hakkında bilgi veren Bozkır, “Türkiye’nin AB sürecinde attığı adımlardan sitayişle bahsettiler. Bu sürecin hareketlenmesinin Almanya ve AB’nin yararına olduğunu konuştuk.” diye devam etti.

Görüşmenin ardından Michael, Volkan Bozkır onuruna öğle yemeği verdi. Yemeğe Berlin'de yaşayan Türk sanatçılar, yazarlar, sinema ve tiyatro oyuncuları, işadamları ve akademisyenlerden bazıları da katıldı.

Bakan Roth, Bozkır’ın hediye ettiği AB Bakanlığı’nın rozetini de yakasına taktı.

AB Bakanı Bozkır, yarın Almanya temaslarını tamamlayarak Brüksel’e geçecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri