Almanya’ya sanat ve kültür çıkarması

Selçuklu Yüksel Bahadır Alaylı Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri “Sanat Yolunda Projesi kapsamında Almanya’ya gitti.

Selçuklu Yüksel Bahadır Alaylı Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri “Sanat Yolunda Projesi kapsamında Almanya’ya gitti. Geleceğin Bilim Adamları ve Sanatçıları Hollanda koordinatörlüğünde Türkiye, Almanya, Polonya, Romanya ve İspanya ortaklığında yürütülen “Pupils Teach Pupils” isimli Ka2 projesi kapsamında 20-24 Mart’ta projenin ikinci hareketliliği için Almanya’ydı. Projenin temel etkinliği her ülke öğrencisinin önceden belirlenen 5 branşta kültürel öğeler içeren konuları da kapsayacak şekilde ders anlatarak gençlerin gözüyle en iyi ders planını bulmalarıdır.

Projenin başlıca amacı, ortak okullar arasında iyi uygulamaları gözlemleme, öğretim stratejilerini ve etkileşim yöntemlerini kullanarak öğrencilerin yaşam becerilerini geliştirmelerini sağlamak ve 21.yy öğrenme modelini belirlemelerini sağlamaktır. Bu hareketlilikte öğrencilere Yüksel Bahadır Alaylı Bilsem İngilizce atölyesi öğretmeni Sibel Çeşmeci, Fen Bilgisi öğretmeni ve Müdür yardımcısı Mustafa Ergin ve Müzik atölyesi öğretmeni Erkan Daldal eşlik ettiler. 6 ortak okuldan katılımcılar Aralık 2018’de İspanya Pamplona’da yapılmış olan projenin ilk hareketliliğinden sonra Almanya’nın Rheinland-Pfalz Eyalet bölgesindeki Schermbeck’de ev sahibi okul tarafından planlanan etkinlik ve kültürel gezilere de katıldı. Projenin Almanya etabında, Bilsem öğrencileri Müzik dersi kapsamında Türk Halk Müziği, bağlama ve Âşık Veysel’i anlatarak, çeşitli müzik aletleri eşliğinde “Uzun İnce Bir Yoldayım” türküsünü seslendirdiler. Proje sayesinde öğretmen konumunda yer alan öğrenciler, eğitim öğretimde öğreten pozisyonunda olmanın deneyimini yaşadılar.

Almanya Gesamtschule Schermbeck okulunun kültür dersi, İspanya IES Padre Moret-Irubide lisesinin ‘Tarımda Rüzgar Enerjisi rüzgar türbünlerini güçlendirmek için matematiksel hesaplar’, Romanya Avram Iancu Spor Okulu Tarih dersinde ‘16. yy Flemenk sanatçı Pieter Breughel ile Rönesans’, Polonya Wyszkow Sklodowskiej-Curie okulu şiir ve edebiyat dersi ‘Şair Adam Mickiewicz’ ve Hollanda Nijmegen Koleji de ‘Sosyal Bilgiler’ dersleri uluslararası okul ortamında disiplinlerarası bakış açısıyla öğrenciler tarafından anlatıldı.  5 ülkeden gelen toplam 30 öğrenci ev sahibi okul öğrencilerinin aileleri tarafından ağırlandılar. Bunun öğrencilerin ev hayatını bizzat gözlemleme ve kültürel değişimi gelenekleri tanıma ile ilgili güzel bir fırsat olduğunu vurgulayan öğrenci velileri proje hareketliliğinde çocuklarının kazandığı deneyimden dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Projenin her hareketliliğinde 6 farklı öğrencinin yer almasıyla kurumda birçok öğrencinin proje çalışmalarından faydalanmasının mutluluk verici olduğunu belirten kurum müdürü Ahmet Topcu, bu sayede öğrencilerin farklı kültürlere saygı duymasının yanı sıra öğrencilerin dil becerilerinin de gelişmesine olumlu katkı sağladığını ifade etti. Öğrenci velilerini de çocuklarının mutluluğunun gözlerinden okunduğunu söyleyerek kurum çalışanlarına teşekkürlerini iletti. Projenin bir sonraki hareketliliğinin Polonya’da, Mayıs ayında gerçekleştirileceğini söyleyen Proje Koordinatörü ve Yüksel Bahadır Alaylı Bilsem İngilizce Öğretmeni Sibel Çeşmeci, öğrencilerin heyecanla hareketliliğe hazırlandıklarını söyledi.

MESUT TURAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri