Almanya'dan Sri Lanka’ya Uzanan Yardım Eli

Geseke’de faaliyet gösteren Gymnasium Eringerfeld, eğitim alanında gösterdiği başarının yanı sıra sosyal hayatta gerçekleştirdiği faaliyletlerle de adında söz ettiriyor. Time to Help (Yardım Zamanı) adlı yardım kuruluşunun organize ettiği...

Geseke’de faaliyet gösteren Gymnasium Eringerfeld, eğitim alanında gösterdiği başarının yanı sıra sosyal hayatta gerçekleştirdiği faaliyletlerle de adında söz ettiriyor.

Time to Help (Yardım Zamanı) adlı yardım kuruluşunun organize ettiği Kurban Organizasyonuna katkıda bulunan Gymnasium Eringerfeld, 16 kişilik bir ekiple Sri Lanka’ya gitti. Kurban Bayramı’nı bu ülkede geçiren ekipte emekli okul müdürü Josef Funke’nin yanı sıra, Eringerfeld Okulları Genel Koordinatörü Mehmet Emlikli, yurt müdürleri ile 12 öğrenci yer aldı. Sri Lanka’nın ticari başkenti Kolombo giden ekip, velilerin ve Gesekeli yardımsever vatandaşların yardımlarını, Rewe Steinhausen ve Real Lippstadt’aki kermesten elde edilen yardımları ulaştırmak için altı günlük programa katıldı.

Sıcak bir karşılanmadan sonra grup, rehber eşliğinde Türk müteşebbislerin açtığı Learnium International School’u gezdi. Ekipte bulunan Fatih Mehmet Akyürek, kendilerini çiçeklerle karşılayan çocukların her birinin yüzünün güldüğünü ve çok mutlu olduklarını anlattı. Sri Lankalı çocukların kendileri için 'Hoşgeldiniz' programı düzenlediğini aktaran Akyürek, programın sunumunu da Türkçe olarak okulun öğrencilerinden birinin yapması karşısında çok sevindiğini söyledi. Akyürek, “En az benim kadar iyi Türkçe konuşuyordu. Türküler söylediler, şiirler okudular ve halkoyunları oynadılar. Çok sevindim ve gururlandım.” dedi.

Sri Lanka' nın üç değişik bölgesinde kesilen kurbanlar, yoksul insanların yaşadığı köylerdeki camilerde dağıtıldı. Kesilen kurbanların ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasında yardımcı olan Akyürek, ortalama gelirin 200 dolar olduğu Sri Lanka’da hayatın çok pahalı olduğunu söyledi. Bu sebeple dağıtım esnasında unutulmaz anlar yaşadığını anlatan gönüllü şöyle konuştu: “Manzara görülmeye değerdi. Yaşlı, genç, çocuk 'Bir poşet et alabilir miyim' diye sıraya girmiş. Çünkü insanlar yılda bir kez et yiyebiliyorlar, o da kurban organizasyonu sayesinde. Bu eti biz Almanya’da belki bir haftadatüketiyoruz.”

Uluslararası Learnium Okulu ise 2008 yılının başında 40 öğrenci ile eğitime başlamış ve şuan 400’e yakın öğrencisi ile üç ayrı yerde eğitim veriyor. Ana okulundan liseye kadar her kademede öğrencisi bulunan Türk okulları, ülkede tanınmaya başlamış ve akıllı tahtanın kullanıldığı ilk okul olma özelliğini de taşıyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri