Almanya'dan Soma'daki Madenci Ailelerine Yardım Eli Uzandı

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen faciada şehit olan 301 madencinin ailelerine bir yardım da Almanya’nın Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunstegar Petermann ile Hamm ve Çevresi Alevi Kültür Birliği'nden...

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen faciada şehit olan 301 madencinin ailelerine bir yardım da Almanya’nın Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunstegar Petermann ile Hamm ve Çevresi Alevi Kültür Birliği'nden geldi. Almanya’da düzenlenen kampanyada toplanan yardımlar, Soma ve çevre ilçelerdeki 22 şehit madenci ailesi ziyaret edilerek teslim edildi.

Başkan Petermann ve birlikte gelen heyetin ilk ziyareti, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene'ye oldu. Burada yaptığı konuşmada Petermann, acıyı Almanya olarak kendilerinin de derinden hissettiklerini kaydetti. Hamm'ın eski bir maden şehri olduğunu ve bu tip kazaları daha önce yaşadıklarını kaydederek, "16 yıldan bu yana Hamm şehrinin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı yapıyorum. Hamm, eski bir maden ocağı şehri. Bu maden ocaklarından dört tane vardı. 2010 yılında en son maden ocağını kapatmak durumunda kaldık. Maden felaketi de bizim şehrimizde zaman zaman olmuştur, onun için Soma'nın acısını iyi anlıyoruz." dedi.

Somalılardan da Hamm'daki maden ocağında çalışanlar olduğunu bildiklerini kaydeden Başkan Ergene ise, "Dolayısıyla aramızda bu şekilde samimi bir ilişki olması lazım. Maalesef Soma'da üzücü bir kaza yaşadık. Türkiye'nin her yerinden Soma'ya çalışmak üzere gelen 301 vatandaşımızı kaybettik. Bu bizde silinmez bir iz bıraktı. Kayıplarla ilgili yapabileceğimiz bir şey yok ama geride kalanların ihtiyaçlarını karşılama noktasında, hükumetimiz ve yerel yönetimler gerekli işlemleri yapmaya gayret ediyor." dedi.

Ziyaretin ardından Başkan Ergene, Başkan Petermann’a madenci heykeli hediye etti. Petermann ise Hamm şehrinde özel üretilen kahve fincanları takdim etti. Görüşmenin ardından Thomas Hunstegar Petermann, Hamm ve Çevresi Alevi Kültür Birliği'nden gelen heyetle Soma Maden Şehitliği'ne giderek mezarları dolaştı, karanfil koydu ve dua etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri