Almanya'dan Gelen Kardeş Şehir Heyeti İskenderun'u Gezdi

Almanya’dan Hatay’a gelen bir heyet, iki ülke arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin güçlenmesi amacıyla ziyaretlerde bulundu. Hatay Büyükşehir Belediyesi ile kardeş şehir olan Almanya’nın Kiel Belediye Meclis Başkanı Hans Werner...

Almanya’dan Hatay’a gelen bir heyet, iki ülke arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin güçlenmesi amacıyla ziyaretlerde bulundu.

Hatay Büyükşehir Belediyesi ile kardeş şehir olan Almanya’nın Kiel Belediye Meclis Başkanı Hans Werner Tawar, Valilik Ekonomi Girişim Müdürü Hennig Stademann, Rehber Semra Başoğlu Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven ve Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Mursaloğlu ile birlikte İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nı (İTSO) ziyaret etti.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Alman heyet, ilçenin sanayi ve ticari potansiyeli hakkında bilgi aldı. İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak da ziyarette hazır bulundu. Alman heyete valilik tarafından hazırlanan tanıtım filmi Almanca izlettirildi.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İskenderun'un sanayi ve liman şehri, tarım ve gıda üretiminin yanı sıra filtre sektöründe de söz sahibi bir şehir olduğunu ifade ederek, "Özellikle demir-çelik sektörü olarak dünyanın dört bir tarafına demir ihraç edilmektedir. Limanın özelleşmesi sonrası ise kapasitesi her geçen gün artmakta olup, Suriye krizinde limandan Ortadoğu’ya özellikle TIR'larla nakliyeler yapılmaktadır.” dedi.

Hatay’ın tarihi doğası ve sanayisi ile önemli bir konuma sahip olduğunu belirten Kiel Belediye Meclis Başkanı Hans Werner Tawar ise iki kardeş şehir arasındaki sosyal, kültürel ve ticari faaliyetleri geliştirmek istediklerini ifade etti.

Alman heyet, daha sonra limanda incelemelerde bulundu. Uluslararası İskenderun Liman İşletmeleri (Limak) Ticaret Direktörü Gündüz Arısoy, liman sahasında ve müdürlük toplantı salonunda heyete, çalışmaları hakkında sinevizyon destekli bilgi verdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri