Almanya'daki Nükleer Başlıklar Modernize Edilecek

ABD, Almanya'da bulundurduğu nükleer silah başlıklarını modernize etmeyi planlıyor. Der Spiegel dergisinin Amerikan Ulusal Güvenlik Dairesi´nin bir raporuna dayandırdığı haberine göre ABD, 1970’lerin teknolojisine göre üretilen B61 tipi bomba başlıkların.

ABD, Almanya'da bulundurduğu nükleer silah başlıklarını modernize etmeyi planlıyor. Der Spiegel dergisinin Amerikan Ulusal Güvenlik Dairesi´nin bir raporuna dayandırdığı haberine göre ABD, 1970’lerin teknolojisine göre üretilen B61 tipi bomba başlıklarını modernize etmek istiyor.

Ancak ABD, 1992 yılından beri atom bombası testi gerçekleştirmiyor. Bombaların modernizasyonunu ise bilgisayar simülasyonu ile sağlamaya çalışıyor.

Derginin haberine göre Almanya´nın Eifel bölgesinde bulunan Büchel üssünde Amerikalıların 20 kadar atom bombası başlığı bulunuyor. Avrupa´da ise ABD'nin 160 atom bombası başlığı bulunuyor.

Yine derginin haberine göre Soğuk Savaş döneminde ise ABD Almanya´da 5 bin atom bombası başlığı bulundurmuş ve bunlar için Alman hükümetinden izin bile almamıştı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri