Almanya'daki Holiganların Eyleminde Korkulan Olmadı

Almanya'da, Hannover'de holiganların ve aşırı sağcıların oluşturduğu "Selefilere Karşı Holiganlar" adlı grubun gerçekleştirdiği yürüyüş olaysız geçti. Köln’deki yürüyüş esnasında vuku bulan olaylarda onlarca polisin yaralanması...

Almanya'da, Hannover'de holiganların ve aşırı sağcıların oluşturduğu "Selefilere Karşı Holiganlar" adlı grubun gerçekleştirdiği yürüyüş olaysız geçti. Köln’deki yürüyüş esnasında vuku bulan olaylarda onlarca polisin yaralanması sebebiyle aynı olayların Hannover’de de gerçekleşmesinden endişe duyan halk böylelikle derin bir nefes aldı. Almanya'nın farklı eyaletlerinden tren vasıtasıyla Hannover Ana İstasyonu'na varan eylemciler, istasyonun arka tarafında bulunan bir alanı barikatlar ile kapatan polisin yönlendirmesi ile sadece bu alan içerisinde eylem yapabildi.

Eyleme katılım beklenenin çok altında gerçekleşti. Toplam 5 bin holigan ve aşırı sağcının katılmasının beklendiği eylem, 3 bin kişi ile sınırlı kaldı.

Toplam 2 bin 500 polis memuru, eylemcilerin kimlik kontrolleri ve üst aramaları yapıldıktan sonra eylem alanına girmesine izin verdi. Saat 12:00´de başlayan eylem saat 16:00´ya kadar olaysız bir şekilde devam etti. Eylemde, aralarında Türk esnaflarına ait olanların da bulunduğu bazı dükkanlar küçük çapta zarar gördü.

Öte taraftan Hannover’in Steintör mahallesinde karşıt gurupların gerçekleştirdiği eyleme yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Farklı sivil toplum kuruluşları ve partilerin bir araya gelmesi ile oluşan grubun gerçekleştirdiği eylemin bitiş saatinin de 16:00´ya denk gelmesi iki tarafın mahalle aralarında küçük çapta çatışmalarına sebep oldu.

"Selefilere Karşı Holiganlar" adlı grubun eylemleri, Köln’deki olaylardan dolayı Hannover Polisi tarafından yasaklanmıştı. Ancak daha sonra idari mahkeme eyleme belli bir alanda yapılması şartıyla izin vermişti. Berlin ve Hamburg’da yine aynı günde yapılması planlanan eylemler ise aynı kaygı ve yasaklama tartışmaları devam ederken organizatörler tarafından iptal edilmişti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri