Almanya'da Verem Salgını Korkusu

Almanya’nın doğusundaki Brandenburg eyaletinde ortaya çıkan verem hastalığı paniğe yol açtı.

Almanya’nın doğusundaki Brandenburg eyaletinde ortaya çıkan verem hastalığı paniğe yol açtı. Bir lisede öğretmende görülen hastalık nedeniyle okuldaki 200 öğrenci ve diğer eğitimciler de teste alındı.

Frankfurt/Oder kentinde başgösteren hastalık hakkında bir açıkma yapan Eyalet Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Christian F. Hirsch, öğrencilerin bugün teste alındığını, okuldaki ve bölgedeki diğer testlerin de devam edeceğini söyledi.

Brandenburg Sağlık Bakanlığı, henüz salgın belirtisine rastlanmadığını duyururken, yaklaşık 340 kişinin daha testten geçirileceğini kaydetti.

Halihazırda bir öğretmen ve 8 mültecinin verem nedeniyle hastanede tedavi gördüğünü açıklayan bakanlık yetkilileri, bu yıl içinde toplam 84 tüberküloz vakasının kayıtlara geçtiğini bildirdi.

Geçen yıl 90 kadar kişinin eyalet genelinde bu hastalığa yakalandığını kaydeden yetkililer, hastalığın öksürük ve hava yoluyla temas nedeniyle bulaştığına dikkat çekti.

Bölgede karantina tedbirleri alan bakanlık, halkın şüpheli gördükleri vakaları sağlık kurumlarına bildirmelerini de istedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri