Almanya’da Sosyal Yardım Alanların Sayısı 6 Milyonun Üzerinde

Almanya’da Hartz IV düzenlemesi kapsamında sosyal yardımı alanların sayısının hala 6 milyonun üzerinde seyrettiği ortaya çıktı.

Almanya’da Hartz IV düzenlemesi kapsamında sosyal yardımı alanların sayısının hala 6 milyonun üzerinde seyrettiği ortaya çıktı. Diğer yandan “İşsizlik Yardımı II” (ALG II) adıyla, uzun süreli işsizlere ve ailelerine verilen yardımı alanların ağustos ayında yüzde 0,5 oranında azaldığı belirlendi.

Federal İş Dairesi’nin (BA) açıkladığı verilere göre, Hartz IV yardımı alanlar arasında 18 yaşın altında olan çocukların sayısı 1 milyon 870 binde seyrediyor. BA yetkilileri 2012 yılında ALG II yardımı alan çocuk sayısının ise 2011 yılına kıyasla 42 bin azaldığını açıkladı.

Hartz IV zamlarının 2014 yılında yürürlüğe girmesiyle birlikte, yalnız yaşayıp sosyal yardım alan bir kişinin eline 391 Euro, evli çitlerin eline ise 353 Euro geçecek. 6 yaşına kadar olan çocuklar 229 Euro, 7 ile 14 yaş arası çocuklar ise 261 Euro alacak. Yeni yasa ile 15 ile 18 yaş arasındaki gençlerin eline ise yapılan 7 Euro’luk artışla 297 Euro geçecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri