Almanya'da Partiler Sosyal Medya Üzerinden De Seçim Kampanyası Yapıyor

Almanya'da siyasi partiler, 22 Eylül’deki genel seçimler yaklaştıkça televizyonlardaki reklamlardan sokaklardaki seçim afiş ve değişik programlarla vatandaşlara ulaşmaya ve kendilerine kazanmaya çalışıyor.

Almanya'da siyasi partiler, 22 Eylül’deki genel seçimler yaklaştıkça televizyonlardaki reklamlardan sokaklardaki seçim afiş ve değişik programlarla vatandaşlara ulaşmaya ve kendilerine kazanmaya çalışıyor. Klasik yolların yanında ayrıca Facebook veya Twitter gibi sosyal medya üzerinden seçim kampanyası için milyonlarca Euro harcanıyor.

Başbakan adayları Angela Merkel ile Peer Steinbrück de Facebook hesaplarından kısa mesaj atıyor, vatandaşla çektirdiği fotoğraflarını paylaşıyor. Steinbrück Facebook hesabında 31 bin kişi tarafından takip edilirken, Facebook hesabı uzun süredir mevcut olan Merkel’in ise 345 bin takipçisi bulunuyor. Diğer taraftan ise Merkel’in kullanmadığı Twitter’de Steinbrück’ü 43 bin kişi takip ediyor.

Sosyal medyanın öneminin farkında olan partiler özel ekipler oluşturmuş durumunda. Hıristiyan Demokratların 20, Sosyal Demokratların ise 25-30 kişiyi sanal alemindeki seçim kampanyası için istihdam edildiği belirtiliyor. Sanal alemin diğer metotlara kıyasla en elverişli tarafı ise güncel konulardaki partinin yorum ve tavırlarını en kısa sürede ve doğrudan vatandaşlara ulaşma imkanını sağlaması. Siyasi partiler oluşturdukları ekiplerin yanı sıra gönüllü ekiplerden de yararlanıyor. Siyasetçiler bir yerde seçim kampanyası yaparken rakip ekiptekiler hemen Twitter üzerinden atağa geçiyor. Ancak sosyal medyanın ne kadar verimli olduğu konusunda ise farklı tepkiler mevcut. ABD’de yoğun kullanılan bu ağlar Almanya’da hâlâ yavaş ilerliyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri