Almanya’da Öğrencilerin Üçte İkisi Tam Gün Eğitimden Mahrum

Milyonlarca örğencinin eğitim gördüğü Almanya’da yeni bir araştırma sonucunu yayınlayan Bertelsmann Vakfı, öğrencilerin üçte ikisinin tam gün eğitimden mahrum olduğunu açıkladı.

Milyonlarca örğencinin eğitim gördüğü Almanya’da yeni bir araştırma sonucunu yayınlayan Bertelsmann Vakfı, öğrencilerin üçte ikisinin tam gün eğitimden mahrum olduğunu açıkladı. Bu ayın başından beri 3 yaş altı çocukların kreşe gitme hakkı olurken, vakfın raporuna göre tam gün eğitim veren okulların sayısı, çocuklarının tüm gün okulda kalmasını isteyen velilerin ancak üçte birinin talebine cevap verebiliyor. Rapora göre tam gün okul ziyareti, rakamlarının eyaletlerden eyaletlere değişiklik gösteriyor.

Buna göre Bavyera eyaletinde öğrencilerin sadece yüzde 11’i tam gün okula giderken, bu rakam Sachsen eyaletinde yüzde 78. Brandenburg eyaletinde öğrencilerin yüzde 46’sı, Sachsen Anhalt eyaletinde yüzde 24’ü, Hamburg ve Kuzey Ren Wesfalya eyaletinde yüzde 56’sı ve Baden Württenberg eyaletinde ise yüzde 17’si tam gün eğitim alıyor. Rapora göre Bavyera sıralamada son sırada bulunuyor. Vakıf özellikle tam gün eğitim veren okul sayısının düşük olduğu eyaletlerde velilere çocuğunu bu okula gönderme hakkı verilmesini tavsiye etti. Konu hakkında açıklama yapan Bavyera Eğitim Bakanı Ludwig Spaenle (CSU), araştırma verilerinin iki yıl geride kaldığını savunurken, Bavyera okullarının yüzde 83’ünde tam gün eğitim verildiğini ve okullardan gelen tam gün eğitim isteğine hemen onay verildiğini kaydetti.

Bakanlığın verilerine göre 2002 yılında Bavyera’da 265 okulda tam gün eğitim verilirken, 2013 yılı eğitim yılında bu rakam bin 363’e yükseldi. Bavyeralı yetkililer ayrıca, Bavyera’nın tam gün eğitim vermek için personel ve finans açısından en iyi konumda olduğunu bildirdi. Velilere çocuklarını tam gün eğitim veren okullara gönderme hakkı verilmesi önerisini eleştiren Bavyera Öğretmenler Birliği (BLLV) Başkanı Klaus Wenzel ise bunun okullarda eğitim kalitesini düşüreceğini savundu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri