Almanya'da Müstakbel Koalisyon Ortakları Maliye Bakanlığını Paylaşamıyor

Almanya’da Birlik Partileri (CDU/CSU) ve Sosyal Demokratlar (SPD) arasında kurulması öngörülen büyük koalisyonda şimdi de maliye bakanlığı tartışması yaşanıyor.

Almanya’da Birlik Partileri (CDU/CSU) ve Sosyal Demokratlar (SPD) arasında kurulması öngörülen büyük koalisyonda şimdi de maliye bakanlığı tartışması yaşanıyor.

İmzaların atıldığı büyük koalisyon için “hangi bakanlık koltuğuna kimin oturacağı” henüz belli olmazken, her iki taraf da maliye bakanlığını almak istediklerini duyurdu.

SPD içindeki Seeheimer adı verilen muhafazakar kanat, başbakanlık makamının (Angela Merkel) CDU’ya bırakıldığı ve sonraki ikinci önemli bakanlığı ise kendilerinin almak istediklerini belirtti.

Handelsblatt gazetesine konuşan SPD’li Johannes Kahrs, federal maliye bakanlığının hem Almanya hem de Avrupa politikaları açısından önemli olduğunu ve bu makama SPD’li bir bakanın oturması gerektiğini söyledi.

Buna karşın görevdeki Hıristiyan Demokrat Partili (CDU) Federal Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ise koltuğunu bırakmayı düşünmüyor.

CDU’lu Herman Gröhe de bu bakanlığın kendilerinde kalması gerektiğinin altını çizdi. Diğer tarafta ise SPD, bu makama bir dönem maliye bakanlığı yapan Peer Steinbrück’ü düşünüyor.

Koalisyon ortakları arasında daha önce de “halka ait telefon ve internet bilgilerinin nasıl ve ne süre ile kaydedileceğine” yönelik fikir ayrılığı ortaya çıkmıştı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri