Almanya'da Mülteci Zirvesi Düzenlenecek

Almanya'da on aylarda ülkenin en çok tartışılan gündemlerinden olan mültecilerin, eyaletlerin ve belediyelerin durumunu görüşmek için Başbakanlık'ta Mülteci Zirvesi düzenlenecek. Eyaletlerin başbakanlık müsteşarlarının katılacağı zirvede,...

Almanya'da on aylarda ülkenin en çok tartışılan gündemlerinden olan mültecilerin, eyaletlerin ve belediyelerin durumunu görüşmek için Başbakanlık'ta Mülteci Zirvesi düzenlenecek. Eyaletlerin başbakanlık müsteşarlarının katılacağı zirvede, mültecilere harcanan bütçe, eyaletler arasında mültecilerin dağılımı ve koordinasyonu görüşülecek. Geçtiğimiz hafta Potsdam’da bir araya gelen eyalet başbakanları federal hükümeti, mülteciler konusunda eyaletlere para, personel yardımı çağrısında bulunmuştu.

Federal Göç ve Mülteci Dairesi (BAMF) verilerine göre bu yıl Almanya’ya iltica için 230 ile 250 bin kişinin geleceği tahmin ediliyor. Personel sıkıntısı yaşayan BAMF’a ayrıca ek 300 kişilik kadro açılacağı kaydedildi. Yaklaşık bin kişinin çalıştığı BAMF’da 320 kişi başvuruların kararını veriyor. İltica başvurusunun karara bağlanması ortalama 7 ay sürüyor. SPD’nin iktidarda olduğu eyaletler özellikle “Aşırı güvensiz ülkelerden” gelen mültecilerin hızlı şekilde korumaya alınmasını talep ediyor.

Aşağı Saksonya İçişleri Bakanı Boris Pistorius’da mültecilerin sağlık giderlerinin federal yönetim tarafından üstlenilmesini istiyor. Uygulamaya göre belediyeler hasta mülteci adaylarının sağlık giderlerini üstleniyor.

SPAENLE MÜLTECİLER İÇİN ÖZEL BİRİM KURDU

Bu arada Bavyera Eğitim Bakanı Ludwig Spaenle (CSU), genç mültecilerin eğitimleriyle daha yakından ilgilenilmesi için özel bir birim kurdu. Bavyera'daki ilkokul, Mittelschule ve meslek okullarının mülteci çocuk ve gençleri eğitmek için ciddi bir çaba harcadığını belirten Bakan Spaenle, okullarla birlikte mülteci gençlere bir fırsat sunmak için çalıştıklarını anlattı. Bunun için yaklaşık 2 bin öğretmen ve yaklaşık bin 600 öğretmen hazır edilecek. Bu şekilde göçmen çocuklarının Almanca ve diğer derslerine takviye yapılacak. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri